Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τραγική εξέλιξη στη Λιβύη: Νεκροί τρεις Έλληνες στρατιωτικοί και δύο αγνοούμενοι, μέλη της ομάδας διάσωσης για τις πλημμύρες

Τραγική εξέλιξη στη Λιβύη: Νεκροί τρεις Έλληνες στρατιωτικοί και δύο αγνοούμενοι, μέλη της ομάδας διάσωσης για τις πλημμύρες
Τι ανακοίνωσε το υποργείου Υγείας της χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters - Σύγχυση με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που κάνει λόγο για 3 νεκρούς και δύο αγνοούμενους - Σιγή από το ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Τραγική εξέλιξη είχε η απόστολή της ελληνικής ομάδας διάσωσης στη Λιβύη καθώς 4 μέλη της αποστολής σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα , δήλωσε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης, όπως αποκάλυψε το Reuters, την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για 3 νεκρούς και  αγνοούμενους.
Το «φρικτό» ατύχημα άφησε επίσης 15 τραυματίες, εκ των οποίων επτά σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΘΑ είχε λανθασμένα ενημερώσει πως πρόκειται για ελαφρά τραυματίες ενώ και το Υπουργείο Εξωτερικών ύστερα από 4 περίπου ώρες από το δημοσίευμα του Reuters δεν προέβη σε διορθωτική ανακοίνωση - καθώς και αυτό είχε ανακοινώσει ότι επροκειτο για ατύχημα
Ενδειτικό της σύγχυσης που επικρατεί για τον αριθμό των θυμάτων είναι ότι από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται, ε
νώ επισημάνθηκε ότι θα ακολουθήσει νεοτερη ανακοίνωση 
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-17_235253.png
Όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές ενημέρωσης, το πούλμαν που μετέφερε 16 άτομα της ελληνικής αποστολής μαζί με 3 μεταφραστές του υπουργείου Εξωτερικών, συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό αυτοκίνητο, που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Οι πληροφορίες έκαναν λόγο αρχικά για συνολικά 10 σοβαρά  τραυματίες.
Από αυτούς ωστόσο, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι 2 έχουν κατάγματα, χωρίς όμως να συντρέχει η παραμικρή ανησυχία για τη ζωή τους.
Οι υπόλοιποι 8 έχουν ελαφρά τραύματα και δεν χρήζουν νοσηλείας.
Libya says four members of Greek rescue team killed in road accident | Arab  News
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-17_230720.png
Libya floods: Four members of Greek rescue team killed in roadside accident  | Middle East Eye
Οι τραγικές εικόνες


Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από Λίβυους χρήστες, αναφέρεται ότι αυτό είναι το βίντεο με την ελληνική αποστολή το οποίο ενεπλάκη στο τροχαίο.
Φαίνεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες τόσο το λεωφορείο τη ελληνικής αποστολής, όσο και το αγροτικό με το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά, τα οποία έχουν καεί ολοσχερώς.
Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Αναφέρεται ωστόσο ότι είναι τραβηγμένο στον δρόμο Marawa Qandula με προορισμό την Ντέρνια.
 

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Οδύνη και συμπαράσταση στις οικογένειές τους 

Την οδύνη και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των 4 Ελλήνων στρατιωτικών μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινιτιστικό δυστυχημα εξέφρασε ο Ελληνας επίτροπος Δημητρης Αβραμόλουλος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023
"Στο ανθρώπινο καθήκον τους να σώσουν ζωές στην Λιβυη , τέσσερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν την δικη τους.
Οδυνη για τον θάνατο τους και συμπαράσταση στις οικογένειες τους", αναφέρεται στην ανάρτηση.


Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.
Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα.
Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της.»
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-17_231002.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης