Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Δώστε μας τα F-16 για να εγκρίνουμε την ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ - «Ευκαιρία» η περιπέτεια του Menendez

Erdogan: Δώστε μας τα F-16 για να εγκρίνουμε την ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ - «Ευκαιρία» η περιπέτεια του Menendez
Το γεγονός ότι ο γερουσιαστής Menendez βρίσκεται «εκτός του κάδρου» είναι επωφελές για την Τουρκία, είπε ο Erdogan αναφερόμενος στις κατηγορίες περί δωροληψίας, που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός γερουσιαστές
Νέο μήνυμα για την αγορά αμερικανικών F-16 απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoagn. Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα τηρήσει την υπόσχεσή του για την επικύρωση της υποψηφιότητας της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-16 στην Άγκυρα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τον θύλακα του Ναχιτσεβάν, ο Erdogan διευκρίνισε ότι ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών, Hakan Fidan, και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken, συζήτησαν το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη.
«Αν (οι ΗΠΑ) τηρήσουν την υπόσχεσή τους, το κοινοβούλιό μας θα τηρήσει την δική του υπόσχεση επίσης. Το τουρκικό κοινοβούλιο θα έχει τον τελευταίο λόγο για την ένταξη της Σουηδίας», είπε ο Tούρκος πρόεδρος.

Ευκαιρία η «περιπέτεια» του Menendez

Η Τουρκία πρέπει να μετατρέψει τα νομικά θέματα που αντιμετωπίζει ο Aμερικανός γερουσιαστής, Bob Menendez, σε ευκαιρία για την προμήθεια των αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Erdogan, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Το γεγονός ότι ο γερουσιαστής Menendez βρίσκεται «εκτός του κάδρου» είναι επωφελές για την Τουρκία, είπε ο Erdogan αναφερόμενος στις κατηγορίες περί δωροληψίας από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός γερουσιαστής, ο οποίος έχει αντιταχθεί στην πώληση των F-16 και έχει επικρίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης