Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ευρωβουλή - ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου ζήτησε την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη από την Αλβανία

Ευρωβουλή - ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου ζήτησε την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη από την Αλβανία
Την παραβίαση του κράτους δικαίου εκ μέρους της Αλβανίας κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη ζήτησε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Έκθεσης για το Μαυροβούνιο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ο κ. Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του συνεχάρη τον εισηγητή της έκθεσης Τονίνο Πίκουλα και επεσήμανε ότι τέτοιου είδους εκθέσεις πράγματι βοηθούν μια χώρα στον δρόμο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωσης.
Η έκθεση αναφέρθηκε επαινεί το Μαυροβούνιο για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα για την ενταξιακή του πορεία και αναγνωρίζει το ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι πολίτες της χώρας για τη συνέχιση της διαδικασίας ένταξης.
Ο Πρόεδρος Milatovic κάνει μεγάλες προσπάθειες και έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο για αυτό το σκοπό.
«Ήμουνα» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής «ως παρατηρητής του Ευρωκοινοβουλίου στις τελευταίες εκλογές και ήταν δίκαιες και διεξήχθησαν ειρηνικά.
Ωστόσο, παρόλο που όλα τα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας έχουν ανοιχτεί, κανένα από αυτά δεν έχει κλείσει ακόμα».
Εκφράζουμε τόνισε ο κ. Παπανδρέου ανησυχία για εξωτερικές επιρροές στο πολιτικό σύστημα και αν θέλουμε να εντάξουμε τα Δυτικά Βαλκάνια μέχρι το 2030, αυτά τα θέματα θα έλθουν στο προσκήνιο και θα πρέπει να επιλυθούν.
Κλείνοντας ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι η ένταξη του Μαυροβουνίου δεν πρέπει να καθυστερήσει λόγω προβλημάτων σε άλλες χώρες.
Χαρακτηριστική επεσήμανε είναι η παραβίαση του κράτους δικαίου στην Αλβανία, όπου ο δήμαρχος της Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη, παραμένει στη φυλακή από τον περασμένο Μάιο και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωσή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης