Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ για το «χτύπημα» στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου: Να διασφαλίζονται, η προστασία αμάχων και η ασφάλεια τόπων λατρείας

ΥΠΕΞ για το «χτύπημα» στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου: Να διασφαλίζονται, η προστασία αμάχων και η ασφάλεια τόπων λατρείας
Ο αριθμός των ατόμων μέσα στην Εκκλησία ήταν 50, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
«Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά», προσθέτει.

Το «χτύπημα» στο μοναστήριου Αγίου Πορφυρίου

Στόχος βομβαρδισμού έγινε, την Πέμπτη (19/10/2023) η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αριθμός των ατόμων μέσα στην Εκκλησία ήταν 50, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον δύο νεκρούς.
«Χτύπησαν τα γραφεία και την είσοδο του μοναστηριού. Τα βομβάρδισαν με πύραυλο και κατέρρευσε όλο το κτήριο. Μέσα είχε πολλούς Χριστιανούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί και έχουμε και νεκρούς», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος, που βρίσκεται στην ελληνορθόδοξη εκκλησία που βομβαρδίστηκε στη Γάζα.
«Πρέπει να φέρουν μπουλντόζες, ώστε να δούμε πόσοι άνθρωποι καταπλακώθηκαν» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πάνω από 40 άτομα στο μοναστήρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης