Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Αποκτά κορυφαίο σύστημα αεράμυνας - «Θα είναι πιο ισχυρό κι από το Iron Dome» ισχυρίζεται ο ΥΠΑΜ

Κύπρος: Αποκτά κορυφαίο σύστημα αεράμυνας - «Θα είναι πιο ισχυρό κι από το Iron Dome» ισχυρίζεται ο ΥΠΑΜ
Εντός του 2024 το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις σχετικά με την απόκτηση ενός συστήματος αεράμυνας
Την τελευταία περίοδο υπάρχει μιά αναθεωρητική στάση από πλευράς τουρκικών κατοχικών δυνάμεων σε σχέση με την νεκρή ζώνη, με σειρά προκλήσεων πού έχουν ως στόχο τη δημιουργία γκρίζων ζωνών , δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γιωργάλλας.
Μιλώντας στο ΡΙΚ ,ο κύριος Γιωργάλλας σημείωσε παράλληλα ότι υπάρχει σταθερή αντίδραση «τόσο από πλευράς μας, όσο και από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών».
Αναφερόμενος σε θέματα εξοπλισμών, ο Υπουργός άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι εντός του 2024 το Υπουργείο Άμυνας θα ανακοινώσει αποφάσεις σχετικά με την απόκτηση ενός συστήματος αεράμυνας, το οποίο θα είναι ακόμη πιό ισχυρό από το ισραηλινό σύστημα" Iron Dome" για το ποίο γινόταν συζήτηση.
Όσον αφορά στα θέματα ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς, ο κύριος Γιωργάλλας ανέφερε ότι αξιολογώντας τα προηγούμενα ελικόπτερα κρίθηκε προτιμότερο αυτά να πωληθούν στη Σερβία.
Σύντομα τα νέα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς θα βρίσκονται στους κυπριακούς ουρανούς, δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης