Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικός Τύπος: Κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο για την αποτροπή του λαθρεμπορίου ανθρώπων

Τουρκικός Τύπος: Κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο για την αποτροπή του λαθρεμπορίου ανθρώπων
Cumhurriet: Ξεκινούν ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης
Σχετικά Άρθρα
Στην επικείμενη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στο μεταναστευτικό αναφέρεται μερίδα του τουρκικού τύπου.
Σε σχετικό ρεπορτάζ η αντικυβερνητική εφημερίδα Cumhurriet με τίτλο «Συνεργασία κατά της λαθρεμπορίας ανθρώπων: Ετοιμάζονται κοινές τουρκοελληνικές περιπολίες» αναφέρει ότι οι δυο χώρες αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία τους προετοιμάζοντας κοινές περιπολίες για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων στο Αιγαίο.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται στην επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία στις 19 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Ali Gerlikaya.
Η συνάντηση αυτή φαίνεται ότι ηταν αποδοτική, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι υπηρεσίες ακτοφυλακής των δυο χωρών αποφάσισαν να βρίσκονται σε επαφή όταν διεξάγουν περιπολίες για να αποτρέψουν το λαθρεμπόριο ανθρώπων.
Είναι η απαρχή για κοινές δραστηριότητες αντί για τις παράλληλες δράσεις στη θάλασσα που γίνονταν ως τώρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Cumhurriet, το σχέδιο των κοινών περιπολιών συζητήθηκε από τους αρχηγούς της ακτοφυλακής των δύο χωρών κατά την επίσκεψη Στυλιανίδη στην Τουρκία τον περασμένο μήνα. Λέγεται δε ότι η τουρκική αστυνομία εντόπισε και εξάρθρωσε κυκλώματα δουλεμπόρων στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη χάρη σε πληροφορίες που παρείχαν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης