Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κόκκινος συναγερμός στα Ίμια - Επεισόδιο μεταξύ σκάφους του λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού - Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ (vid)

Κόκκινος συναγερμός στα Ίμια - Επεισόδιο μεταξύ σκάφους του λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού - Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ (vid)
Ένταση μεταξύ της τουρκικής ακταιωρού και σκάφους του ελληνικού λιμενικού
Kόκκινο συναγερμό σήμαναν οι ελληνικές αρχές, λόγω θερμού επεισοδίου στα Ίμια, αφού σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, τουρκική ακταιωρός, εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Μάλιστα, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το ελληνικό πλοίο προσέγγισε το τουρκικό σκάφος και του ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα από τον εθνικό ζωτικό χώρο.
Εν συνεχεία σημειώθηκε 10λεπτη ένταση, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, με την τουρκική ακταιωρό να αποχωρεί τελικά από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.
Πάντως, παρά τη ρητορική της τεχνητής ηρεμίας κι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα ο υπουργός Ναυτιλία Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται εσχάτως σε ανοιχτή με τον τούρκο ομόλογό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Open οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν να αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια».

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες προσπάθησαν να φτάσουν στα Ίμια, εισήλθαν στον ζωτικό μας χώρο

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, η τουρκική ιστοσελίδα Soczu, που δημοσίευσε και βίντεο από το περιστατικό, μεταδίδει μια διαμετρικά αντίθετη εκδοχή των πραγμάτων.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ: «Σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο κινήθηκε από το νησί της Καλύμνου γύρω στις 13.52, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια 3,5 μίλια από τη συνοικία Gumusluk της περιοχής Bodrum της Mugla, παρεμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περίμενε μισό μίλι μακριά από τις βραχονησίδες».


Και προσθέτει η Soczu: «Κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών έντασης, το ελληνικό σκάφος, το οποίο προσπάθησε να φτάσει στους βράχους Ίμια 4-5 φορές, απομακρύνθηκε από την περιοχή από το τουρκικό σκάφος.
«Η ένταση έληξε όταν το ελληνικό σκάφος ρυμουλκήθηκε μπροστά από το νησί της Καλόλιμνου. Μετά το περιστατικό, δύο σκάφη της ακτοφυλακής από τα λιμάνια Bodrum και Yal?kavak στάλθηκαν στην περιοχή των Ιμίων», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

soczu.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης