Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία : Ενοχλημένος από τις σημαίες της ελληνικής φρεγάτας στον Βόσπορο ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας

Τουρκία : Ενοχλημένος από τις σημαίες της ελληνικής φρεγάτας στον Βόσπορο ο «πατέρας» της Γαλάζιας Πατρίδας
«Αυτή η κατάσταση δεν δείχνει το πόσο Έλληνες είναι, αντιθέτως δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη» υποστηρίζει ο Gürdeniz
Για προπαγάνδα κατηγορεί τον κυβερνήτη ελληνικής φρεγάτας ο απόστρατος Cem Gürdeniz - "πατέρας" της Γαλάζιας Πατρίδας - ο οποίος ισχυρίζεται ότι αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα ο Έλληνας κυβερνήτης χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες, υψώνοντάς τις σε όλα τα σημεία του πλοίου, αντί μόνο στην πρύμνη.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Cem Gürdeniz αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό πλοίο βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης. Λόγω της τουρκικής φιλοξενίας, δόθηκε η πλευρά της αποβάθρας στην ελληνική φρεγάτα. Ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία προπαγάνδας και έχει υψώσει σε όλα τα σημεία του πλοίου την ελληνική σημαία», σημειώνει.


«Υπό κανονικές συνθήκες, όταν τα πολεμικά πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι, η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη. Και στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στην περίπτωσή μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες. Ο Έλληνας διοικητής αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες. Αυτή η κατάσταση δεν δείχνει το πόσο Έλληνες είναι, αντιθέτως δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη», ισχυρίζεται ο Gürdeniz.
Tαυτόχρονα, μεταδίδοντας τη σχετική είδηση το τουρκικό έντυπο Haber Denizde κάνει λόγο για «ελληνική βαρβαρότητα».

γετρεγρεργρεργεγε.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης