Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τούρκος ΥΠΕΞ για θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο: Εκφράσαμε επιφυλάξεις - Δεν είναι αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας

Τούρκος ΥΠΕΞ για θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο: Εκφράσαμε επιφυλάξεις - Δεν είναι αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας
«Και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε μονομερή βήματα»
Σχετικά Άρθρα
Στο θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan, στο περιθώριο δηλώσεών του με τον Αυστριακό ομόλογό του.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από την άλλη πλευρά, καταγράψαμε επίσης τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις μας σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο. Τις εκφράσαμε (στην ελληνική πλευρά). Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας, ότι αν προχωρήσει, θα μπει σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, που είναι μια κόκκινη γραμμή που μας προβληματίζει, και ότι δεν θα το δεχτούμε. Υπήρξε επίσης κατανόηση της αρχής, ότι δεν πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν μονομερή βήματα χωρίς να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα».
Πρόσθεσε πως «και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε μονομερή βήματα, εκατέρωθεν βήματα και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση για να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά. Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση είναι προφανείς. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Με τη θέληση του Θεού, ελπίζω να δούμε σύντομα εξελίξεις όσον αφορά τόσο τα τρέχοντα όσο και τα χρόνια προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης