Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα εκτροπή παρά τις ικεσίες του Μαξίμου - «Δημοκρατία της Μακεδονίας» οραματίζεται ο Mickoski (VMRO) και το δηλώνει

Νέα εκτροπή παρά τις ικεσίες του Μαξίμου - «Δημοκρατία της Μακεδονίας» οραματίζεται ο Mickoski (VMRO) και το δηλώνει
Συνεχίζονται οι προκλήσεις των... γειτόνων
Σχετικά Άρθρα

«Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την σημερινή εορτή, την Ημέρα των Πανσλάβων φωτιστών, των Αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου» αναφέρει ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Hristijan Mickoski, αγνοώντας -ξανά- τη Συμφωνια των Πρεσπών.
Στο ίδιο ύφος ο Mickoski, έκανε λόγο σε άλλο σημείο για «περήφανους Μακεδόνες», προσθέτοντας πως «εμείς, ως γενιά, οφείλουμε να διαφυλάξουμε το έργο των Κυρίλλου και Μεθοδίου και να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό, το οποίο είναι ζωντανό για περισσότερο από μια χιλιετία, τόσο εδώ στη Μακεδονία όσο και στη μισή σχεδόν Ευρώπη».

«Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία»

Για τη χώρα του επισήμανε ότι «Δεν υπάρχει Αριστερά ή Δεξιά, κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, δεν υπάρχει κακό ή καλό έθνος, υπάρχει μόνο μία, η Μακεδονία, με αξιοπρεπείς ανθρώπους που αξίζουν την ευτυχία.
Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία μας.
Με μια ιστορία μπροστά στην οποία υποκλίνόμαστε και ένα μέλλον που πρέπει να δημιουργήσουμε μόνοι μας και για το οποίο είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε.
Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε θρηνώντας για τις αδικίες που μας έγιναν, ούτε για τις χαμένες ευκαιρίες όσων βρίσκονται μπροστά μας».
Οι ικεσίες του Μαξίμου δεν δείχνουν να πιάνουν τόπο, αντιθέτως όσο περνούν οι μέρες οι σκοπιανοί κλιμακώνουν τις προκλητικές δηλώσεις τους, επιβεβαιώνοντας έτσι όσους στην Ελλάδα πιέζουν για καταγγελία και ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Μας αφήνουν εκτός και ασχολούνται με μια ορκωμοσία»

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας διερωτήθηκε με πικρία πώς είναι δυνατόν η ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας του να προκαλεί τη μεγάλη προσοχή της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την «άνευ όρων», όπως τη χαρακτήρισε, αναμονή της χώρας στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πάνω από δυόμισι δεκαετίες.
«Είναι ενδιαφέρον πώς μια ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να στρέψει την προσοχή ολόκληρης της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και η άνευ αρχών αναμονή της χώρας μας στον προθάλαμο αναμονής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερες από δυόμισι δεκαετίες, με υψηλό τίμημα, να μη σχολιάζεται ούτε να αποτελεί οποιοδήποτε αντικείμενο ενδιαφέροντος», ανέφερε ο Hristijan Mickoski, μιλώντας σε πανηγυρική εκδήλωση στην πόλη Στρούγκα, για τους εορτασμούς σχετικά με την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου.
«Γνωρίζω πολύ καλά επίσης τις αντικειμενικές αδυναμίες των θεσμικών οργάνων της χώρας, με την παρουσία της διαφθοράς και την πλήρη ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αλλά η "Μακεδονία" πληρώνει βαρύ τίμημα λόγω των παρεμποδίσεων από τη μεριά των γειτόνων της, παρόλο που μοιραζόμαστε και αξίζουμε το κοινό ευρωπαϊκό όνειρο που είναι ο κοινός μας στόχος», είπε ο Hristijan Mickoski.
«Με την παρατεταμένη αναμονή μας στον προθάλαμο (της ΕΕ) πλήττεται η αξιοπρέπειά μας. Πλήττεται επίσης η αυτοπεποίθηση και η συλλογική μας αυτοδιάθεση. Βέβαια, αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω αυτό το όνειρο, γιατί και η "Μακεδονία" είναι Ευρώπη και διεκδικεί το δικαίωμα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης