Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα σε Σκόπια και Ελλάδα από την ΕΕ: «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Μήνυμα σε Σκόπια και Ελλάδα από την ΕΕ: «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών»
Παροτρύνουμε όλους τις πλευρές, και ιδιαίτερα τη νέα κυβέρνηση των Σκοπιών, να εμμείνουν στη συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει ο επίτροπος προϋπολογισμού και διοίκησης
Tην παρότρυνσή του προς όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένης της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να εργαστούν για την ευρωπαϊκή προοπτική κάθε χώρας, αλλά και να βοηθήσουν τις γειτονικές χώρες, εξέφρασε ο επίτροπος προϋπολογισμού και διοίκησης Johannes Hahn.
Ερωτηθείς σχετικά σε συνάντηση που είχε με μέσα ενημέρωσης στις Βρυξέλλες  ο Johannes Hahn απάντησε: «Όσον αφορά στην υπόθεση της Βόρειας Μακεδονίας, με ανησυχεί. Μπορούμε μόνο να παροτρύνουμε όλους τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης ιδιαίτερα της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, να εμμείνουν στη συμφωνία των Πρεσπών και να εργαστούν για την ευρωπαϊκή προοπτική κάθε χώρας, αλλά και να βοηθήσουν τις γειτονικές χώρες. Πιστεύω ότι αυτή η υποχρέωση για τις γειτονικές χώρες ιδιαίτερα, να τις βοηθήσουν με συνεπείς προσπάθειες, θα στηρίξει ολόκληρη την περιοχή. Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αν κάνουμε ένα βιώσιμο βήμα προς τα εμπρός, στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, θα έχει αντίκτυπο σε όλη την περιοχή, για παράδειγμα για τις συζητήσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, οι οποίες πρέπει να ενεργοποιηθούν εκ νέου με τη νέα Επιτροπή».
Σημειωτέον, ο Johannes Hahn, στην επιτροπή Juncker (2014-2019) ήταν επίτροπος διεύρυνσης και γειτονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης