Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο Παρίσι ο Δένδιας - Εγκαινίασε με τον Lecornu τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας

Στο Παρίσι ο Δένδιας - Εγκαινίασε με τον  Lecornu τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας
Στο Παρίσι ο Ν. Δένδιας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στο Παρίσι βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος εγκαινίασε με τον υπουργό 'Αμυνας της Γαλλίας, Sébastien Lecornu, τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας Εurosatory 2024.
Μάλιστα, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το περίπτερο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στην Έκθεση, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα.
Όπως ανέφερε  σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Δένδιας, "είναι ένα σημαντικό βήμα να έχουμε ένα ενιαίο ελληνικό περίπτερο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αμυντική έκθεση και να προβάλλουμε τη δυνατότητα να μετάσχει και η Ελλάδα στην προσπάθεια για στρατηγική αυτονομία της ΕΕ, σε συνεργασία με το NATO.
Κατά την επίσκεψη είχα την ευκαιρία ακόμη να υπενθυμίσω την προσπάθεια της χώρας μας για την ανάπτυξη της Καινοτομίας, με την ψήφιση του Νόμου 5110/2024 και την ίδρυση του ΕΛΚΑΚ, ως συνδέσμου μεταξύ των αναγκών των Γενικών Επιτελείων και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Επισήμανα επίσης ότι θα είναι μεγάλη μας χαρά, πολύ σύντομα, να καλωσορίσουμε και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το οικοσύστημα καινοτομίας, μαζί βεβαίως με εταιρείες άλλων φιλικών χωρών, όπως της Γαλλίας".
δ2_13.JPG

Η επίσκεψη του κ. Δένδια στο Παρίσι θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 18/6.
eku.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης