Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αύριο (24/6) η απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη από το Δικαστήριο Τιράνων – «Δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη» λέει ο γιος του

Αύριο (24/6) η απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη από το Δικαστήριο Τιράνων – «Δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη» λέει ο γιος του
Ο γιος του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμμάρας και πλέον εκλεγμένου Ευρωβουλευτή, Πέτρος Μπελέρης είναι επιφυλακτικός για την έκβαση της υπόθεσης
Το μεσημέρι της Τρίτης, μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου στα Τίρανα για τον Φρέντι Μπελέρη που βρίσκεται στη φυλακή από τις 12 Μαΐου 2023.
Ο γιος του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμμάρας και πλέον εκλεγμένου Ευρωβουλευτή, Πέτρος Μπελέρης είναι επιφυλακτικός για την έκβαση της υπόθεσης.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην αλβανική δικαιοσύνη» λέει ο γιος του Φρέντι Μπελέρη

«Είναι μια κρισιμότατη μέρα καθώς επιτέλους περιμένουμε την τελική απόφαση που θα δρομολογήσει εξελίξεις και θα δείξει εάν ο πατέρας μου θα πάει στις Βρυξέλλες ή αν θα ορκιστεί Ευρωβουλευτής μέσα στις Αλβανικές φυλακές. Παράλληλα θα δρομολογήσει εξελίξεις και στον Δήμο Χειμμάρας που παραμένει σε ομηρία εδώ και ενάμιση χρόνο. Ζήσαμε έναν Γολγοθά σε μια δίκη-παρωδία με περίπου 40 συνεδριάσεις και αυτός ο Γολγοθάς τελειώνει. Ελπίζω να υπάρχει φώτιση αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην αλβανική δικαιοσύνη. Εμείς έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες και για το Στρασβούργο, ωστόσο ελπίζουμε να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα η φυλάκιση. Γιατί δικαιοσύνη σίγουρα δεν θα αποδοθεί» λέει στο iefimerida.gr ο Πέτρος Μπελέρης.
Αν ο Φρέντι Μπελέρης αθωωθεί από το Εφετείου του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, θα έχει δικαίωμα να ορκιστεί και Δήμαρχος Χειμμάρας. Αντίθετα, αν καταδικαστεί στην ίδια ποινή όπως και πρωτόδικα δηλαδή σε φυλάκιση 2 ετών, θα αποφυλακιστεί περίπου στο τέλος Σεπτεμβρίου καθώς για το υπόλοιπο της ποινής του η κάθε ημέρα θα πρέπει να εκτιθεί κανονικά χωρίς να υπολογίζεται για μιάμιση ημέρα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Αν η ποινή του μειωθεί σε λιγότερο από 20 μήνες τότε ο κ. Μπελέρης θα αφεθεί ελεύθερος μετά την αυριανή συνεδρίαση του Αλβανικού δικαστηρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης