Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γεραπετρίτης (ΥΠΕΞ): Έχουμε επιφυλάξεις για τρόπο που διεξήχθη η απογραφή στην Αλβανία - Οι καταγγελίες έχουν έρθει ήδη από την μειονότητα

Γεραπετρίτης (ΥΠΕΞ): Έχουμε επιφυλάξεις για τρόπο που διεξήχθη η απογραφή στην Αλβανία - Οι καταγγελίες έχουν έρθει ήδη από την μειονότητα
Τα πρώτα αποτελέσματα αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα
Σχετικά Άρθρα
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό ομόλογό του Alexander Schallenberg, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στην Αλβανία.
«Αναμένουμε από την Αλβανία να κάνει το αυτονόητο», επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην υπόθεση Μπελέρη
«Να σεβαστεί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το οποίο επιβάλλει τη δυνατότητα του, πλέον εκλεγμένου αιρετού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να αναλάβει τα καθήκοντά του και να συμμετέχει πλήρως».

Απογραφή στην Αλβανία

Εξέφρασε ακόμη και τις επιφυλάξεις του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την ακεραιότητα της απογραφής στην Αλβανία.
«Τα πρώτα αποτελέσματα αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της απογραφής, που θέτουν εν αμφιβόλω και τα ίδια τα αποτελέσματα. 
Τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας έχουν ήδη καταθέσει και αναφερθεί σε αυτά».
Όπως τόνισε ο υπουργός, «οι σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι η σταθερότητα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι εξαιρετικά εύθραυστη και ευμετάβλητη. 
Και μας φέρνει μπροστά στη μεγάλη ευθύνη να πράξουμε το ορθό, αυτό το οποίο οφείλουμε στην ιστορία, αυτό το οποίο οφείλουμε στις επόμενες γενιές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης