Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στόχος η Ελλάδα - Η Ρωσία βλέπει εμπλοκή στο θανάσιμο χτύπημα στη Σεβαστούπολη - «Από τη Λάρισα τα drones των ΗΠΑ»

Στόχος η Ελλάδα - Η Ρωσία βλέπει εμπλοκή στο θανάσιμο χτύπημα στη Σεβαστούπολη - «Από τη Λάρισα τα drones των ΗΠΑ»
«Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εμπλοκή της στον πόλεμο», τονίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ
Σε μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για την ελληνική διπλωματία, τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ελληνική εμπλοκή σε χτύπημα με πυρομαχικά διασποράς στη Σεβαστούπολη, το οποίο σκότωσε 4 αμάχους και τραυμάτισε άλλους 153.
Βεβαίως τα ρωσικά μέσα δεν μιλούν για ευθεία εμπλοκή της χώρας μας με ελληνικά όπλα, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.
Ωστόσο, εγκαλούν ανοιχτά την κυβέρνηση, ότι παραχωρεί στις ΗΠΑ τη βάση της Λάρισας, προκειμένου η Δύση να εξαπολύει από εκεί drones, τα οποία με τη σειρά τους αξιοποιούνται για φονικά χτυπήματα προς την Κριμαία.
Μάλιστα, το ρωσικό έντυπο Pravda για να καταδείξει την ελληνικη εμπλοκή επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με τις οποίες, οι Αμερικανοί έχουν το ελεύθερο να χρησιμοποιούν τη βάση της Λάρισας χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της ελληνικής πλευράς....

Οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν, το Υπουργείο Άμυνας νίπτει τας χείρας του

Όπως τονίζει η Pradva, επικαλούμενη δηλώσεις του Δημήτρη Νατσιού από τη Βουλή, αμερικανική πηγή ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επίθεση στη Σεβαστούπολη υποστηρίχθηκε από αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με έδρα τη Λάρισα.
Απάντώντας στον αρχηγό της Νίκης, ο υφυπουργός άμυνας εξήγησε ότι εκτός ελληνικής επικράτειας, σε αποστολές που εκτελούνται με αμερικανικά αεροσκάφη ή drones, μόνο οι ΗΠΑ έχουν τον πλήρη έλεγχο και μάλιστα δεν έχουν καμία υποχρέωση να ενημερώσουν την ελληνική πλευρά και «αυτό βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ούτε έλεγχο ούτε διαχείριση, άρα και καμία ενημέρωση.

«Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εμπλοκή της στον πόλεμο»

Πατώντας στις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη, οι Ρώσοι υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα, μέσω της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για πρώτη φορά παραδέχεται ανοιχτά την εμπλοκή της στον πόλεμο.
Ο Κεφαλογιάννης δεν αρνήθηκε ότι αμερικανικά UAV απογειώνονται από την ελληνική Λάρισα για να συντονίσουν τα πυραυλικά χτυπήματα στην Κριμαία, εξηγεί η Pravda.
Έτσι, για πρώτη φορά εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αρνήθηκε επισήμως ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως βάση για βομβαρδισμούς κατά της Ρωσίας», τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Αντίποινα προαναγγέλλει η Ρωσία - Στο στόχαστρο νατοϊκά κράτη που συνδράμουν σε πλήγματα στην Κριμαία

Αναφορικά με μια πιθανή ρωσική απάντηση, επισημαίνετια ότι στις 27 Ιουνίου, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Andrei Belousov έδωσε εντολή στο Γενικό Επιτελείο να υποβάλει «προτάσεις για τις αμερικανικές προκλήσεις στη Μαύρη Θάλασσα».
Το ρωσικό ΥΠΑΜ σημείωσε ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αξιοποιούνται για την αναγνώριση στόχωνκαι κατ΄επέκτασιν τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας που οι δυτικές χώρες παρέχουν στο καθεστώς του Κιέβου για χτυπήματα σε ρωσικές θέσεις.
Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι αυτό υποδηλώνει την αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης