Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (ΥΠΕΘΑ) στην Ανδραβίδα: Αποχαιρετάμε τα Phantom, καλωσορίζουμε τα F-35

Δένδιας (ΥΠΕΘΑ) στην Ανδραβίδα: Αποχαιρετάμε τα Phantom, καλωσορίζουμε τα F-35

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι πολλές γειτονικές χώρες -πέραν της Τουρκίας- επιδιώκουν να αποκτήσουν τα F-35

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117 ΠΜ), στην Ανδραβίδα, για τη συμπλήρωση 50 ετών του Μαχητικού Αεροσκάφους F-4 στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.
Αποχαιρετώντας τα phantom ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Πολεμική Αεροπορία περνά «σε μια νέα εποχή, την εποχή των F-35, της πιο σύγχρονης αεροπορικής πλατφόρμας σήμερα στον πλανήτη».
Παράλληλα τόνισε ότι «η πλατφόρμα του F-35 θα διασφαλίσει ότι και στο μέλλον η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εξακολουθήσει να συγκαταλέγεται στις πιο σύγχρονες αεροπορίες του κόσμου.
Και ότι θα μπορεί, όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον να υπερασπίζεται αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
Απαντώντας σε όσους ασκούν κριτική για το κόστος αγοράς των F-35 που θα εγκατασταθούν στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα υπογράμμισε ότι «το κόστος της Εθνικής Ανεξαρτησίας, το κόστος της προστασίας της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο τέλος της μέρας το κόστος της ελευθερίας, δεν μπορεί να μετρηθεί μόνο σε χρήματα και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία αν η χώρα δεν είναι ασφαλής, εάν δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό της».
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι πολλές γειτονικές χώρες -πέραν της Τουρκίας- επιδιώκουν να αποκτήσουν τα F-35.
«Η Ανδραβίδα περνάει σήμερα σε μία νέα εποχή, σε μία εποχή αναδιοργάνωσης και μεγάλης αναβάθμισης των νέων εγκαταστάσεων, των προϋποθέσεων για το F-35, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος, όπως σας είπα, 5ης γενεάς στον πλανήτη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «διασφαλίζουμε έτσι όχι μόνο το μέλλον της Βάσης, της Μοίρας, αλλά κάτι πολύ ευρύτερο, σημαντικότερο:
ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ισχυρή, δυνατή, ένας σταθερός και αξιόπιστος παράγοντας ειρήνης στην περιοχή, ένας παράγοντας που προάγει στην ασφάλεια στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».
Με την «αποστρατεία» των F-4 η ΠΑ θα αξιοποιήσει τα όπλα τους ενώ το προσωπικό ιπτάμενοι και μηχανικοί θα αξιοποιηθούν σε άλλες επιχειρησιακές θέσεις.
«Θα εξοικονομηθούν κονδύλια περίπου 30 εκατομμυρίων ετησίως και θα χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες μας 228 τεχνικούς και 17 χειριστές, προσωπικό πολύτιμο και απολύτως απαραίτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης