Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

To νέο… συνταγολόγιο των αναλυτών για το Χ.Α. – Ο «χορός» των αναβαθμίσεων καλά κρατεί – Οι μετοχές που προτείνουν και οι (νέες) τιμές – στόχοι για το 2014

To νέο… συνταγολόγιο των αναλυτών για το Χ.Α. – Ο «χορός» των αναβαθμίσεων καλά κρατεί – Οι μετοχές που προτείνουν και οι (νέες) τιμές – στόχοι για το 2014
Σε διαρκείς αναπροσαρμογές στις τιμές στόχους κορυφαίων μετοχών του Χ.Α. προχωρούν εγχώριοι και διεθνείς αναλυτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για το momentum και το "στόχο" του Γενικού Δείκτη...
Η αλήθεια είναι ότι αναλυτές, χρηματιστές αλλά και επενδυτές είχαν… εθιστεί στην πτώση και την κατήφεια της αγοράς για εξαιρετικά μεγάλο διάστημα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «χάσουν» σημαντικό μέρος της ανόδου, της «απόδρασης» από τα χαμηλά. Πλέον, εδώ και κάποιους μήνες και καθώς η αγορά αποκτά δυναμική με αυξημένους μάλιστα τζίρους, οι αναλυτές έχουν αλλάξει ρότα, συνειδητοποιώντας ότι το πράγμα… σοβαρεύει αρκετά! Έτσι, προχωρούν σε διαρκείς – αναγκαστικές μάλιστα – αναβαθμίσεις, κυνηγώντας (πλέον) τις μετοχές στο ταμπλό! Διεθνείς οίκοι αλλά και εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρείες, «υποχρεώνονται» σε αναπροσαρμογή των τιμών στόχων καθώς η αγορά – παρ’ όλες τις αναταράξεις – «χτίζει» διαρκή νέα υψηλά.
Εύλογα, οι τιμές των μετοχών στο ταμπλό είναι υψηλότερες πλέον απ’ όλες τις προηγούμενες τιμές στόχους των αναλυτών. Αυτή η αναδίπλωση, ασφαλώς μαρτυρά και την… τροχιά του momentum της αγοράς παραμένει αμετάκλητα ανοδικό, καλλιεργώντας προσδοκίες για τη συνέχεια του 2014.
Τη στιγμή που οι περισσότερες μεγάλες διεθνείς αγορές βρίσκονται κοντά στα υψηλά τους αρκετών ετών ή στα ιστορικά υψηλά τους, η ελληνική αγορά – λόγω της ιδιάζουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας – έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.
Κεντρικός καταλύτης είναι η πορεία των δημοσιονομικών και γενικώς η πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως το έλασσον της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων θα αναμένουμε τις νέες - αναπροσαρμοσμένες (υψηλότερα ή χαμηλότερα) τιμές στόχους των αναλυτών.

Τι προτείνουν οι αναλυτές, πως «ζυγίζουν» τις (νέες) τιμές – στόχους για το 2014

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν με συντομία όλες τις τιμές στόχους που έχουν θέσει για εισηγμένες στο Χ.Α. μετοχές εγχώριοι και ξένοι αναλυτές το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για εκθέσεις που έχουν γίνει όλες τις τελευταίες εβδομάδες.

H ING για τη Folli Follie

Στα 29,4 ευρώ από 28,6 ευρώ πριν ανεβάζει το στόχο για τη Folli Follie η IBG με σύσταση αγοράς. Ο τίτλος έκλεισε την Παρασκευή στα 25,45 ευρώ.

Η Πειραιώς ΑΧΕ για την Aegean Airlines

Σύσταση «outperform» με τιμή στόχο τα 9 ευρώ διατυπώνει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή για την Aegean Airlines. Η μετοχή βρίσκεται στα 7,60 ευρώ.

Jumbo: Νέος στόχος στα 15,7 ευρώ από HSBC

Σύσταση overweight με νέα τιμή στόχο στα 15,7 ευρώ από 14,5 ευρώ προηγουμένως διατυπώνει για τη Jumbo η HSBC. Ο τίτλος της Jumbo βρίσκεται στα 13,73 ευρώ, παραμένοντας πολύ κοντά στα υψηλά 6ετίας με τρομερή ανθεκτικότητα στο ταμπλό.

Η ING για την Coca Cola HBC

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε, στα 21,80 ευρώ έναντι 20,50 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η IBG Securities, διατηρώντας σύσταση «hold». Η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 18,14 ευρώ, έχοντας απώλειες -7,45% το Φεβρουάριο.

Η Citigroup για τον ΟΤΕ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ, στα 13,50 ευρώ ανά μετοχή από 10,50 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Citigroup με σύσταση αγοράς. Η μετοχή με ράλι +17,59% το Φεβρουάριο έκλεισε στα 12,70 ευρώ την Παρασκευή και σε νέα υψηλά 4ετίας!

Folli Follli: Στα 33,6 ευρώ ο (νέος) στόχος από HSBC

Στα 33,6 ευρώ ανεβάζει το στόχο για τη Folli Follie η HSBC έναντι 32,5 ευρώ πριν. Με σύσταση overweight. Η μετοχή με κέρδη +14% το Φεβρουάριο έκλεισε στα 25,45 ευρώ την Παρασκευή.

H Goldman Sachs αναβαθμίζει τον ΟΤΕ

Σύσταση αγοράς με αναβαθμισμένη τιμή στόχο στα 13,40 ευρώ έναντι 9,70 ευρώ πριν έκανε πρόσφατα η Goldman Sachs για τη μετοχή του ΟΤΕ.

ΔΕΗ: Στα 16,8 ευρώ ο στόχος από Alpha Finance  

Σε σημαντική αύξηση της τιμής στόχου από 12,7 ευρώ στα 16,8 ευρώ προχώρησε πρόσφατα η Alpha Finance για τη ΔΕΗ, διατηρώντας σύσταση outperform. Η Alpha Finance εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ για τη χρήση του 2014 θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 200% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους. Η μετοχή βρίσκεται στα 11,57 ευρώ.

Η Eurobank Equities αναβαθμίζει τον ΟΤΕ

Σε 13 ευρώ από 10,70 προηγουμένως αύξησε πρόσφατα την τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΤΕ η Eurobank Equities με σύσταση αγοράς. Οι αναλυτές τόνισαν ότι ο ΟΤΕ είναι πιο φθηνός σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, παρά το γεγονός πως έχει πολύ ισχυρό ισολογισμό.

H Wood Research για τον ΟΤΕ

Στα 13,5 ευρώ τοποθετεί την τιμή στόχο του ΟΤΕ η Wood Research στην πρώτη της ανάλυση για τη μετοχή του Οργανισμού, διατυπώνοντας σύσταση αγοράς. Ο οίκος σημειώνει ότι ΟΤΕ δραστηριοποιείται ενεργά σε δύο οικονομίες που ανακάμπτουν: την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Η Alpha Finance για Μυτιληναίο – Μέτκα

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές του Μυτιληναίου (στα 7,5 από 7 ευρώ) και Μέτκα (στα 14,5 από 13,6 ευρώ) έδωσε πρόσφατα η Alpha Finance, αναβαθμίζοντας τη σύσταση για τη Μέτκα σε outperform από neutral.

Ελλάκτωρ: Στα 5,2 ευρώ ο στόχος από ING

Σε υπερδιπλασιασμό της τιμής στόχου από τα 2,5 ευρώ στα 5,2 ευρώ για τη μετοχή της Ελλάκτωρ προχώρησε η ING με σύσταση αγοράς! Ο τίτλος, με άνοδο +15,53% το Φεβρουάριο έκλεισε στα 3,88 ευρώ την Παρασκευή, ήτοι νέα υψηλά 3ετίας!

Η Euroxx για τη Μυτιληναίος

Σύσταση overweight με τιμή στόχο τα 8,20 ευρώ από 7,50 πριν διατυπώνει για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Euroxx Χρηματιστηριακή. Η μετοχή με ράλι +20,23% το Φεβρουάριο έκλεισε στα 7,02 ευρώ την Παρασκευή, που είναι νέα υψηλά 5ετίας!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης