Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis - Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων οι ευρωεκλογές - Εύθραυστη η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Natixis - Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων οι ευρωεκλογές - Εύθραυστη η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Στους 11 ο αριθμός των Ελλήνων ευρωσκεπτικιστών βουλευτών
Ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας θέτει για την Ελλάδα η Natixis, προειδοποιώντας πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ενδέχεται να απειλήσει τον εύθραυστο συνασπισμό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, η Natixis εκτιμά πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην υπάρχουσα κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς «ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι εξαιρετικά εύθραυστος».
Μάλιστα, σημειώνεται πως η κυβερνητική πλειοψηφία εξασφαλίζεται χάρη σε δύο μόλις βουλευτές.
Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, αναμένει πως οι 11 από τους συνολικά 21 Έλληνες ευρωβουλευτές θα ανήκουν στο στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών.



Άλλωστε, η Natixis, μόλις 20 ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, χαρακτηρίζει τον ευρωσκεπτικισμό ως αδιαμφισβήτητο νικητή των ευρωπαϊκών εκλογών.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στις εκλογές της 22ης – 25ης Μαΐου, ο ευρωσκεπτικισμός θα είναι ο μεγάλος νικητής, καθώς θα εκλέξει περισσότερους από 150 βουλευτές, καταλαμβάνοντας το 20% των βουλευτικών εδρών» επισημαίνει χαρακτηριστικά.





Όσον αφορά το ευρωσκεπτικιστικό μέτωπο, η Natixis το διανέμει σε soft και hard ευρωσκεπτικιστές. Οι πρώτοι αναμένεται να αντιπροσωπευτούν με 88 - 92 ευρωβουλευτές, ενώ οι δεύτεροι με περίπου 94 – 107 ευρωβουλευτές.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης