Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θέση άμυνας - Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για ρωσική επίθεση και στο Sumy

Σε θέση άμυνας - Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για ρωσική επίθεση και στο Sumy
Ο ρωσικός στρατός επέκτεινε το μέτωπο κατά 70 χλμ με την επίθεση στο Kharkiv λέει ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Μετά τη ρωσική επίθεση στο Kharkiv, ο ουκρανικός στρατός ετοιμάζεται και παίρνει θέσεις άμυνας και στην περιοχή του Sumy με τον Oleksandr Syrskyi, τον επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, να υποστηρίζει πως οι μάχες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.
«Πήγα και έλεγξα όλες τις μονάδες που προετοιμάζονται για άμυνα στην κατεύθυνση του Sumy» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram o Syrskyi, ο οποίος υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις με την επίθεση στο Kharkiv, επέκτειναν την περιοχή των ενεργών συγκρούσεων κατά σχεδόν 70 χιλιόμετρα.
Όπως είπε ο Syrskyi, η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση στο Kharkiv προκειμένου να αναγκάσει την Ουκρανία να ρίξει επιπλέον εφεδρικές Ταξιαρχίες στο πεδίο της μάχης.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 17/5 το πρωί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι η κατάσταση στο Kharkiv έχει σταθεροποιηθεί, αναφέροντας πως το βαθύτερο σημείο στο οποίο έφτασε η επίθεση των Ρώσων, είναι στα 10 χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης