Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μark Mobius - Διαφαίνονται επενδυτικές ευκαιρίες σε Ρωσία και Ιράκ, παρά το κύμα βίας - Αισιόδοξος για Κίνα και Βραζιλία

Μark Mobius - Διαφαίνονται επενδυτικές ευκαιρίες σε Ρωσία και Ιράκ, παρά το κύμα βίας - Αισιόδοξος για Κίνα και Βραζιλία
Το Ιράκ αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά αν κοιτάξει κανείς το Κουρδιστάν θα αντιληφθεί πως υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες
"Δεν είναι αργά για επενδύσεις στη Ρωσία και το Ιράκ", δηλώνει ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius.
Όπως εξηγεί, Ρωσία και Ιράκ αποτελούν επικερδείς επενδυτικούς προορισμούς, παρά την εκτεταμένη αναταραχή που βιώνουν και οι δύο χώρες.
"Το ρωσικό ρούβλι έχει υποχωρήσει σημαντικά έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Επομένως οι επενδυτές που αγοράζουν δολάριο έχουν μπροστά τους μια καλή επενδυτική ευκαιρία. Σημαντικές ευκαιρίες υπάρχουν και στο ρωσικό χρηματιστήριο", δηλώνει ο Mobius.
Από τις αρχές του 2014, το ρωσικό νόμισμα μετρά απώλειες 4,28% σε σχέση με το αμερικανικό. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, το ρωσικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει πτώση 1,36%.
Σε ό,τι αφορά το Ιράκ - και παρά το γεγονός ότι η βία κορυφώνεται - ο Mobius επισημαίνει πως είναι σημαντικό να  εξεταστούν ξεχωριστά οι περιφέρειες της χώρας.
"Είναι γεγονός πως το Ιράκ αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά αν κοιτάξει κανείς το Κουρδιστάν θα αντιληφθεί πως υπάρχουν αρκετά καλές επενδυτικές ευκαιρίες", επισημαίνει.
"Ο κάθε επενδυτής θα πρέπει να κοιτάξει ξανά και ξανά, κάθε περιφέρεια του Ιράκ", προσθέτει.
Εστιάζοντας στο σύνολο των αναδυόμενων αγορών, ο Mobius εμφανίζεται αισιόδοξος για την Κίνα και τη Βραζιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης