Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis: Γιατί η παγκόσμια οικονομία δεν θα ισχυροποιηθεί το 2015 - Πέντε οι λόγοι

tags :
Natixis: Γιατί η παγκόσμια οικονομία δεν θα ισχυροποιηθεί το 2015 - Πέντε οι λόγοι
Απαισιόδοξη για το 2015 η γαλλική τράπεζα
Το 2015 ενδέχεται να μην είναι καλύτερο από το 2014…
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Natixis, η οποία σε έκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία καθιστά πιθανή τη διατήρηση των κινδύνων και το επόμενο έτος.
Αν και η κύρια αφήγηση κάνει λόγο για ένα «καλύτερο» 2015, εντούτοις η γαλλική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί πως τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας θα διατηρηθούν.
Οι διαρθρωτικές δυσκολίες στις αναδυόμενες αγορές και την Κίνα, τα επίμονα προβλήματα της Ευρωζώνης, η επιβράδυνση της ανάπτυξης σε Ιαπωνία και Μ. Βρετανία και τέλος, η στασιμότητα στις ΗΠΑ είναι χαρακτηριστικά της παγκόσμιας οικονομίας, τα οποία ενδέχεται να «κληρονομηθούν» και στο νέο έτος.
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, εκτιμά πως η διατήρηση των δυσεπίλυτων προβλημάτων θα επιφέρει μία βίαιη διόρθωση στις παγκόσμιες χρηματαγορές.





Γιατί όμως, η Natixis «πιστεύει» το άνωθεν σενάριο;
-    Γιατί τα διαρθρωτικά εμπόδια στην ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών παραμένουν «ζωντανά»
-    Γιατί η Κίνα είναι αδύνατον να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δεδομένης της καθίζησης των εξαγωγών
-    Γιατί τα προβλήματα στην Ευρωζώνη παραμένουν αμετάβλητα, δεδομένης α) της αδύναμης ανάπτυξης σε Ιταλία και Γαλλία, β) της υποχώρησης της εταιρικής κερδοφορίας γ) της πιθανότητας ύφεσης της γερμανικής οικονομίας και δ) της ανάγκης για περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή
-    Γιατί η Ιαπωνία εισέρχεται σε περίοδο οικονομικής επιβράδυνσης, εξαιτίας της νομισματικής πολιτικής της Bank of Japan
-    Γιατί η ανάπτυξη των ΗΠΑ αντιμετωπίζει σημαίνονται εμπόδια

Γεράσιμος Χιόνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης