Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Τον δρόμο μιας νέας περιόδου ύφεσης έχει πάρει η Ευρωζώνη - Δεν αρκούν τα μέτρα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού

BBVA: Τον δρόμο μιας νέας περιόδου ύφεσης έχει πάρει η Ευρωζώνη - Δεν αρκούν τα μέτρα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ στο 2%
Για επιδείνωση της οικονομίας της ευρωζώνης προειδοποιούν κορυφαίοι αναλυτές, ενώ εκτιμούν ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Ιούνιο, δείχνουν τελικά ότι δεν επαρκούν.
«Η οικονομία της ευρωζώνης επιδεινώνεται», σχολιάζει ο Cyril Blaise, αντιπρόεδρος της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).
Η αναζωπύρωση της ανησυχίας για την ευρωζώνη, επηρεάζει και τις εκτιμήσεις των επενδυτών για τον υπόλοιπο κόσμο.
«Είμαι επιφυλακτικός για το αν οι νομισματικές αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζουν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα γεγονότα», σχολιάζει ο Blaise.
Εν τω μεταξύ, η Eurostat επιβεβαίωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουλίου 2014 στο +0,4%, γεγονός που αναμένεται να εντείνει την ανησυχία.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κοντά στο 2%.
Η ΕΚΤ εκτιμά ότι πληθωρισμός κάτω του 1% αποτελεί «ζώνη κινδύνου», λόγω του ρίσκου για αποπληθωρισμό.
Οι τιμές καταναλωτή, βρίσκονται κάτω του 1% από τον Οκτώβριο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης