Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μία αιρετική πρόταση από την Bank of England: Το Bitcoin να μετατρέπεται σε… μετοχές!

tags :
Μία αιρετική πρόταση από την Bank of England: Το Bitcoin να μετατρέπεται σε… μετοχές!
«Το κλειδί για την επιτυχία των bitcoins είναι η διακίνηση του χρήματος, δίχως την μεσολάβηση των τραπεζών»
Την αφομοίωση του Bitcoin στο υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα προτείνει η Bank of England, καταθέτοντας μία ιδιαιτέρως αιρετική πρόταση.
Η πρόταση της βρετανικής κεντρικής τράπεζας ουσιαστικά συνοψίζεται στο εξής: Το Bitcoin να δύναται να μετατραπεί σε… μετοχές!
Όπως εξηγεί, τα διαδικτυακά νομίσματα θα μπορούσαν να ανασχηματίσουν – προς το καλύτερο – την υπάρχουσα δομή της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας.
Και αυτό γιατί, το σύστημα που διέπει τα διαδικτυακά νομίσματα είναι έγκυρο και διαφανές, γεγονός που διασφαλίζει τη νομιμότητα στις συναλλαγές.
«Το κλειδί για την επιτυχία των διαδικτυακών νομισμάτων είναι η διακίνηση του χρήματος, δίχως την μεσολάβηση των τραπεζών» συνεχίζει η Bank of England.
Αναλύοντας το σκεπτικό της, επισημαίνει πως «από τη στιγμή που η πλειονότητα των χρηματοπιστωτικών προϊόντων, όπως για παράδειγμα οι μετοχές, καταγράφονται και ψηφιακά, τότε η μετατροπή των Bitcoins σε μετοχές είναι αρκετά πιθανή».
«Είναι αρκετά πιθανό στο μέλλον, το υπάρχον χρηματοπιστωτικό σύστημα να χρησιμοποιεί ψηφιακά νομίσματα» προσθέτει εν συνεχεία.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή εικάζεται πως κυκλοφορούν περίπου 13 εκατομμύρια bitcoins. Βέβαια, ο αριθμός των bitcoins είναι πεπερασμένος, καθώς τα διαθέσιμα νομίσματα δεν μπορούν να υπερβούν τα 21 εκατομμύρια.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης