Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τη νέα Κομισιόν ακτινογραφεί η Deutsche Bank - Οι αντιφάσεις και οι έριδες μεταξύ των Επιτρόπων

Τη νέα Κομισιόν ακτινογραφεί η Deutsche Bank - Οι αντιφάσεις και οι έριδες μεταξύ των Επιτρόπων
"Το νέο σχήμα της Κομισιόν θα εγείρει έριδες και αντιπαλότητες"
Τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του νέου σχήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  επιχειρεί να σκιαγραφήσει η Deutsche Bank.
Με τη νέα Κομισιόν να αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου, η γερμανική τράπεζα αναλύει εις βάθος το νέο σχήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο φέρει αλλαγές όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σε επίπεδο διάρθρωσης.
Η κεντρική αλλαγή εμφανίζεται στη συγκρότηση ενός ενδιάμεσου σώματος, αυτό των έξι αντιπροέδρων.
Οι αντιπρόεδροι θα μεσολαβούν μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν J.C. Juncker και των 20 Επιτρόπων.
Οι Επίτροποι επομένως, θα «λογοδοτούν» στους έξι αντιπροέδρους και όχι στον πρόεδρο της Κομισιόν.
«Το νέο σχήμα της Κομισιόν θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της Επιτροπής. Ωστόσο, δύναται να δημιουργήσει έριδες και αντιπαλότητες» αναφέρει η Deutsche Bank.
Επί παραδείγματος, ο σοσιαλιστής Επίτροπος Οικονομικών, P. Moscovici καλείται να λογοδοτεί σε δύο αντιπροέδρους, οι οποίοι αμφότεροι θεωρούνται «οπαδοί» της λιτότητας!
Παράλληλα, ο P. Moscobici θα κληθεί να εφαρμόσει πολιτικές, όπως το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οι οποίες αντικρούουν στις προεκλογικές του εξαγγελίες.
Αυτό αναμφίβολα, θα επιφέρει ορισμένες δυσλειτουργίες και έριδες, κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας του Γάλλου σοσιαλιστή.
Όπως εξηγεί η γερμανική τράπεζα, το νέο σχήμα της Κομισιόν θα κληθεί να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού αναλάβει τα καθήκοντά του.
«Το Κοινοβούλιο πρέπει να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης σ’ όλους τους Επιτρόπους» παροτρύνει καταλήγοντας, η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης