Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Κίνδυνος η Γερμανία να τινάξει στον αέρα τα επενδυτικά σχέδια στην Ευρωζώνη

BNP Paribas: Κίνδυνος η Γερμανία να τινάξει στον αέρα τα επενδυτικά σχέδια στην Ευρωζώνη
Χωρίς τέλος τα απογοητευτικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία
Με τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα το σχέδιο για ενίσχυση των επενδύσεων, λόγω των απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων στη Γερμανία, βρίσκεται αντιμέτωπη η ευρωζώνη, σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της οικονομίας.
Η γερμανική οικονομία χάνει διαρκώς έδαφος, λόγω της στασιμότητας στην ευρωζώνη και της γεωπολιτικής έντασης με τη Ρωσία, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Σύμφωνα με την αναλύτρια της BNP Paribas, Evelyn Herrmann, η οποία μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg, αν κλιμακωθεί η αποδυνάμωση της μεταποιητικής παραγωγής στη Γερμανία, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επηρεαστεί αρνητικά η εγχώρια ζήτηση.
Και προειδοποιεί ότι αν διαρκέσει για μεγάλο διάστημα η αβεβαιότητα, ενδεχομένως οι αποφάσεις για ενίσχυση των επενδύσεων στην ευρωζώνη, όχι απλώς να αναβληθούν, αλλά να ματαιωθούν.
Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία δεν έχουν τέλος, καθώς χθες Τρίτη 6 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε σημαντική πτώση στη βιομηχανική παραγωγή, της τάξης του -4%, με την ανησυχία για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, να εντείνεται.
Η μείωση ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2009 και αποτελεί την τελευταία ένδειξη επιδείνωσης των προοπτικών της γερμανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης