Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Σημαντικότατη η ζώνη στήριξης των 980 μονάδων για το μέλλον του Χ.Α.Α...

Στον παλμό των dealing rooms: Σημαντικότατη η ζώνη στήριξης των 980 μονάδων για το μέλλον του Χ.Α.Α...
Ρίσκο για την Ελλάδα η πρόωρη έξοδος από το μνημόνιο μετά τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης
Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα για το ΓΔ και μάλιστα επιταχυνόμενη κλείνοντας στις 1004,88 μον. (-4,27%) με ενδοημερήσιο χαμηλό Παρασκευής τις 998,68 μον.
Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν χωρίς καμία αξιόλογη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης τελικά, η αγορά ήρθε σε επαφή με το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων οι οποίες είχαν τεθεί ως ο επόμενος στόχος στο προηγούμενο σχόλιο.
Ο πτωτικός σχηματισμός φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με οποιαδήποτε αντίδραση έως τη ζώνη 1135 – 1145 μον. να κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη καθώς εκεί εντοπίζεται η πρώτη σημαντική αντίσταση για το ΓΔ όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο momentum.
Όπως προαναφέραμε οι 1000 μονάδες αποτελούν περισσότερο ψυχολογικό όριο.
Σημαντικότερη περιοχή η οποία θα κρίνει έντονη πτωτική επιτάχυνση ή όχι είναι αυτή των 980 μονάδων καθώς εκεί:
1.    Εντοπίζεται ο απλός κ.μ.ο 30 περιόδων στο μηνιαίο chart του ΓΔ.
2.    Ακυρώνεται το 76,4% του ανοδικού κύματος (869,21 μον. – 1379,42 μον.)
3.    Εντοπίζεται το υψηλό Αυγούστου 2013 (981,19 μον.)
Ο μεγαλύτερος φόβος των επενδυτών για την Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αυτός των πρόωρων εκλογών, δείχνει να παίρνει παράταση για τις αρχές του νέου έτους λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση από την βουλή το βράδυ της Παρασκευής όπως και αναμενόταν.
Μεγάλο ρίσκο όμως παίρνει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο μετά τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης.
Αντιπαρερχόμενος της προϋπόθεσης που έθεσε ο M. Draghi για την αγορά ABS από τις Ελληνικές τράπεζες, δηλαδή της παραμονής σε πρόγραμμα επιτήρησης, αλλά και την σημαντικότητα της εμπιστοσύνης που προσδίδει στους ξένους η ύπαρξη της τρόικας στην χώρα μας.
Στη συνάντηση Χαρδούβελη – Lagarde δεν αναφέρθηκε κάτι όσον αφορά την έξοδο από το μνημόνιο αλλά επικροτήθηκε η προσπάθεια που έχει πραγματοποιηθεί στην βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας ζητώντας βέβαια συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Όλα τα βλέμματα πλέον στραμμένα στα αποτελέσματα των stress tests στις 26 Οκτωβρίου και την ταχύτερη συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου οπού και λαμβάνει μέρος το επόμενο Eurogroup.
Τέλος, το ευρύτερο κλίμα στην Ευρώπη παραμένει αρνητικό και οι βίαιες διορθωτικές κινήσεις στις διεθνείς αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί, χάνοντας πολύ σημαντικές τεχνικές στηρίξεις, κάθε άλλο παρά θετικά μηνύματα αφήνουν για την συνέχεια.
Το βάρος πέφτει ξανά στην ΕΚΤ με το Quantitative Easing να είναι το επόμενο χαρτί του M. Draghi για την ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης