Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μετά τη Goldman Sachs και η UBS υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο - Στα 88 δολ. η τιμή του WTI και στα 94 δολ. του Brent

Μετά τη Goldman Sachs και η UBS υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο - Στα 88 δολ. η τιμή του WTI και στα 94 δολ. του Brent
Μείωση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως αναμένουν οι αναλυτές
Μετά τη Goldman Sachs και η UBS αναθεωρεί επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την τιμή του πετρελαίου.
Ειδικότερα, η ελβετική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η μέση τιμή του πετρελαίου WTI για το 2015 θα διαμορφωθεί στα 88 δολάρια ανά βαρέλι.
Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου Brent, η UBS επισημαίνει πως η μέση τιμή για το 2015 θα κυμανθεί στα 94 δολάρια ανά βαρέλι.
Παράλληλα, εκτιμά πως ο ΟΠΕΚ, προκειμένου να παράσχει στήριξη στο αργό, θα αποφασίσει κατά τη Σύνοδο του Νοεμβρίου, τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως.
Χθες, η Goldman Sachs έριξε στα 75 δολάρια ανά βαρέλι η την πρόβλεψή της για την τιμή του αργού πετρελαίου WTI, το α’ τρίμηνο του 2015, σημειώνοντας ότι η παραγωγή σχιστολιθικού αερίου συνεχώς αναπτύσσεται, ενώ και ότι η παραγωγή πετρελαίου έχει ξεπεράσει την ζήτηση.
Επιπλέον, υιοθέτησε χαμηλότερες εκτιμήσεις και για την τιμή του πετρελαίου Brent, στα 85 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι αρχικής εκτίμησης στα 100 δολάρια.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2015, όταν η υπερπροσφορά γίνει ακόμη πιο αισθητή, η τιμή του WTI θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 70 δολάρια ανά βαρέλι και του Brent στα 80 δολάρια ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε συνεχή πτώση, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η τιμή θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά από το 2016 και μετά, όταν συντελεστεί επιβράδυνση της παραγωγής, εν μέσω κορεσμού της αγοράς.
Μάλιστα, η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% τους τελευταίους πέντε μήνες.
«Έχουμε τώρα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι μια διαρθρωτική μετάβαση έχει επιτευχθεί και ότι η αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ χρειάζεται να επιβραδυνθεί», επεσήμαναν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης