Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Σημαντικότατη η ζώνη των 810 μονάδων για το Γ.Δ.

Στον παλμό των dealing rooms: Σημαντικότατη η ζώνη των 810 μονάδων για το Γ.Δ.
Πτωτική διάσπαση και κλείσιμο χαμηλότερα της συγκεκριμένης ζώνης, θα μπορούσε να επιταχύνει σημαντικά τον εν εξελίξει πτωτικό κυματισμό
Ισχυρότατο sell off πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με το ΓΔ να κλείνει στις 824,49 μονάδες.
Τέσσερις ημέρες ήταν αρκετές για να σχηματίσουν εντυπωσιακά πτωτικά weekly candlesticks σε ΓΔ,FTSE και ΔΤΡ με αποδόσεις (-20,18%), (-20,67%) και (-24,41%) αντίστοιχα.
Η κίνηση συνοδεύτηκε με σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών προβληματίζοντας για τη συνέχεια αφού η επικράτηση των πωλητών ήταν ολοκληρωτική.
Ο συγκεκριμένος πτωτικός κυματισμός λοιπόν εξελίσσεται με ισχυρή ένταση και ταχύτητα προδιαθέτοντας για τη δοκιμασία χαμηλότερων επιπέδων έως ότου προκύψει ο καταλύτης που θα δώσει ένα θετικό σοκ στην αγορά για αντιστροφή του momentum.
Αξίζει να επισημάνουμε τη σημαντικότητα  της περιοχής των 810 μονάδων για το ΓΔ καθώς εκεί ακυρώθηκε την Παρασκευή το 61,8% όλης!!! της ανόδου από τις 471,35 μον. στις 1379,42 μον.
Πτωτική διάσπαση και κλείσιμο χαμηλότερα της συγκεκριμένης ζώνης, θα μπορούσε να επιταχύνει σημαντικά τον εν εξελίξει πτωτικό κυματισμό.  
Μήνας φωτιά ο Δεκέμβριος για το ΧΑΑ με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας να βρίσκεται στο επίκεντρο και την χρηματιστηριακή αγορά να εμφανίζει εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του 20,18% όσον αφορά το ΓΔ του ΧΑΑ.
Η κίνηση της κυβέρνησης για επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ με την πεποίθηση ότι έχουν βρεθεί οι 180 βουλευτές δημιούργησε ισχυρό κύμα ρευστοποιήσεων εντείνοντας το κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας.
Η 17η Δεκεμβρίου, όντας η πρώτη ημερομηνία της ψηφοφορίας, θα δώσει ευκρινέστερη εικόνα για το αριθμητικό έλλειμμα ή πλεόνασμα που θα κρίνει την εκλογή στις 29 του μηνός καθώς στις δύο πρώτες (17, 23 Δεκεμβρίου) χρειάζονται 200 βουλευτές πράγμα απίθανο με τα τωρινά δεδομένα.
Στην περίπτωση μη εκλογής του ΠτΔ από την παρούσα βουλή,
το πιθανότερο σενάριο είναι άμεσες εκλογές τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και μετά την λήξη της δίμηνης παράτασης του μνημονίου υπογραφή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) από την νέα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με έρευνα της Kappa Research η ψαλίδα μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να κλείνει με την διαφορά να υποχωρεί σε 2.8% από 3,6% τον προηγούμενο μήνα.
Άξια αναφοράς η κλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς πάνω από το 9% αλλά και οι ημερομηνίες Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου όπου έχουμε την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου και την λήξη παραγώγων Δεκεμβρίου (Triple Witching day) αντίστοιχα.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης