Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Blinken υποσχέθηκε επιπλέον 2 δισ. δολ. στον απελπισμένο Zelensky - Βαθιά ανησυχία ΗΠΑ για τη συμμαχία Κίνας - Ρωσίας

Ο Blinken υποσχέθηκε επιπλέον 2 δισ. δολ. στον απελπισμένο Zelensky - Βαθιά ανησυχία ΗΠΑ για τη συμμαχία Κίνας - Ρωσίας
Η  υποστήριξη έρχεται από τις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία - η οποία αντιμετωπίζει σφοδρά επίπεδα μαχών στο βορρά - καθώς η Μόσχα στοχεύει την περιοχή του Kharkiv
Οι ΗΠΑ θα παράσχουν επιπλέον 2 δισ. δολάρια σε στρατιωτική χρηματοδότηση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε από το Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken.
Μιλώντας από το Κίεβο, όπου ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, δήλωσε ότι το πρόσθετο κονδύλι θα είναι σε θέση να παρέχει όπλα «σήμερα» και να επενδύσει στη βιομηχανική βάση της Ουκρανίας.
«Σπεύδουμε με πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους και αντιαεροπορικά συστήματα για να τα μεταφέρουμε στις γραμμές του μετώπου», δήλωσε ο Blinken.
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «επικεντρώνονται έντονα» στην παροχή Patriot και άλλων μορφών συστημάτων αεράμυνας, τα οποία ο Zelensky ζητά επίμονα από τους συμμάχους.
Τόνισε ότι η υποστήριξη έρχεται από τις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία - η οποία αντιμετωπίζει σφοδρά επίπεδα μαχών στο βορρά - καθώς η Μόσχα στοχεύει την περιοχή του Kharkiv.
Όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τη χρήση αμερικανικών όπλων για να πλήξουν σημεία εντός της Ρωσίας, τόνισε, σύμφωνα με το SkyNews: «Δεν το ενθαρρύνουμε αυτό, αλλά η Ουκρανία πρέπει να λάβει η ίδια την απόφαση».

Βαθιά ανησυχία για τη συμμαχία Κίνας - Ρωσίας

Ο Antony Blinken δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «βαθιά ανήσυχες» για την υποστήριξη της Κίνας στη βιομηχανική αμυντική βάση της Ρωσίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο ότι η Κίνα έχει μέχρι στιγμής συγκρατηθεί από την παροχή όπλων στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε υποστήριξη της Μόσχας.
Το γεγονός αυτό έρχεται μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Vladimir Putin στο Πεκίνο, όπου επιθυμεί να δείξει ότι υποστηρίζεται από τον ισχυρότερο πολιτικό του εταίρο, τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping.
Η διήμερη επίσκεψη του Putin αναμένεται να αναδείξει την περίφημη εταιρική σχέση «χωρίς όρια» του ζευγαριού, σε πείσμα των πιέσεων των ΗΠΑ για την εισβολή τους στην Ουκρανία.
Στα τέλη του περασμένου μήνα ο Blinken βρέθηκε στην Κίνα, όπου προειδοποίησε τον κορυφαίο διπλωμάτη Wang Yi κατά της εμβάθυνσης της στρατιωτικής υποστήριξης προς τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης