Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Ορόσημο για το άμεσο μέλλον του ΧΑΑ η ζώνη των 800 μονάδων

Στον παλμό των dealing rooms: Ορόσημο για το άμεσο μέλλον του ΧΑΑ η ζώνη των 800 μονάδων
Συνεχιζόμενη η επικράτηση του σήματος πώλησης και στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα
Δύο συνεδριάσεις (Δευτέρα 22/12, Τρίτη 23/12) σχημάτισαν το τελευταίο εβδομαδιαίο candlestick του ΓΔ  κλείνοντας στις 853,2 μονάδες (-1,07%).
Τεχνικά δεν προσέφεραν τίποτα παραπάνω από μία παλινδρόμηση 45 περίπου μονάδων (883 – 845) με μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα.
Η αδυναμία έστω και ενός ημερήσιου κλεισίματος ΑΝΩ των 880 μονάδων έχει σαν  αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη επικράτηση του σήματος πώλησης και στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Ταυτόχρονα, δεν απειλήθηκε η ζώνη των 830 μονάδων η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως ενδιάμεσο σημείο αναφοράς πριν τη σημαντικότατη!!! περιοχή των 800 μονάδων η οποία θα κρίνει την έναρξη ή όχι νέου πτωτικού κυματισμού.
Δικαιολογημένη λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη στάση αναμονής από την αγορά αφού το μεσημέρι της Δευτέρας 29/12 θα γνωρίζει εάν η χώρα οδηγηθεί ή όχι σε πρόωρες εκλογές προδιαθέτοντας για υψηλή ενδοημερήσια μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για ΠτΔ αλλά και ισχυρή μονοτασική κίνηση με το πέρας αυτής.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε την ισχυρότατη τεχνική βάση στη ζώνη των 800 μονάδων που είχε πραγματοποιήσει ο ΓΔ την περίοδο Απριλίου – Ιουλίου 2013 η οποία ‘έχτισε’ τις προϋποθέσεις για το υψηλό των 1379,42 μον. του φετινού Μαρτίου.
Ζώνη ορόσημο λοιπόν για το άμεσο μέλλον του ΧΑΑ.
Μόλις λίγες ώρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη και τελική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Τα μηνύματα βέβαια δεν είναι καθόλου θετικά με 12 βουλευτές να υπολείπονται για την συμπλήρωση των 180 βάση της προηγούμενης ψηφοφορίας που έλαβε μέρος στις 23 Δεκεμβρίου.
Οι τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ, κατά κύριο λόγο ρίχνουν το μπαλάκι στους βουλευτές που θα ψηφίσουν «Παρών» λέγοντας πως τα ονόματα τους θα γραφτούν στην ιστορία, όντας υπαίτιοι για τις περιπέτειες που θα μπει η χώρα στην περίπτωση της μη εκλογής ΠτΔ από την παρούσα βουλή.
Στην συνέχεια απευθύνθηκε στους πολίτες που το πιθανότερο σενάριο είναι να κατευθυνθούν προς τις κάλπες αρχές του νέου έτους τονίζοντας πως “κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές”.
Βάση των τελευταίων επίσημων δημοσκοπήσεων της Κάπα Research και της Alco, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει μεταξύ 2,5% και 3,3% αντίστοιχα, όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα.
Εκμεταλλευόμενος αυτό το στατιστικό στοιχείο, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την διαίσθησή του πως στην περίπτωση εκλογών το κόμμα του θα υπερισχύσει, μία κίνηση ψυχικής τόνωσης των βουλευτών της ΝΔ.
Τέλος, επανέλαβε την πρόταση της τελευταίας ψηφοφορίας, δηλαδή εκλογή ΠτΔ από την παρούσα βουλή (η οποία είναι προγραμματισμένη στις 12:00 το μεσημέρι δηλαδή ενδοσυνεδριακά!!! για 2η συνεχόμενη φορά), συνταγματική αναθεώρηση και προγραμματισμός εκλογών τέλη του 2015 μετά από συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και την οριστικοποίηση του μεταμνημονιακού μοντέλου που θα ακολουθήσει η χώρα μετά την 2μηνη παράταση.

Τμήμα Ανάλυσης Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης