Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το Χρηματιστήριο της Αργεντινής… παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2014 - «Άλμα» +58,9%

Το Χρηματιστήριο της Αργεντινής… παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2014 - «Άλμα» +58,9%
Έως τον Σεπτέμβριο τα ετήσια κέρδη κυμαίνονταν στο 133%
Ποιο χρηματιστήριο κέρδισε το παγκόσμιο «πρωτάθλημα», καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο για το 2014;
Μάλιστα, το συγκεκριμένο κατόρθωμα αποκτά μεγαλύτερη σημασία, δεδομένης της χρεοκοπίας της χώρας και της κρίσης στο εγχώριο νόμισμα!
Και η απάντηση είναι…. το Χρηματιστήριο του Buenos Aires, στην Αργεντινή, με το Γενικό Δείκτη Merval να καταγράφει ετήσια κέρδη, της τάξεως του 58,9%.
Μάλιστα, έως τον Σεπτέμβριο, τα ετήσια κέρδη κυμαίνονταν στο 133% . Ωστόσο, συνεχιζόμενες πιέσεις στο χρηματιστήριο της Αργεντινής περιόρισαν στο ήμισυ το κέρδη.
Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν κατέστη ικανό να στερήσει την «πρωτιά» από τον δείκτη Merval, ο οποίος σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη παγκοσμίως.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης Merval κατατάσσεται στις frontier market, λόγω της μικρής κεφαλαιοποίησης, η οποία ανέρχεται στα 93,16 δισ. δολάρια.





Στη δεύτερη θέση έπεται ο κινεζικός Shanghai Composite και στην τρίτη, ο επίσης κινεζικός China Securities Inderx 300, καταγράφοντας ετήσια άνοδο της τάξης του 52,8% και 51,6% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, η χειρότερη επίδοση καταγράφηκε στη Ρωσία, με τον Russian RTS να έχει απολέσει εντός του 2014 το 45% της αξίας του!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης