Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays Capital: Τα οφέλη από το βαρύ πυροβολικό της ΕΚΤ - Έλεγχος πληθωρισμού και τόνωση ανάπτυξης

Barclays Capital: Τα οφέλη από το βαρύ πυροβολικό της ΕΚΤ - Έλεγχος πληθωρισμού και τόνωση ανάπτυξης
Η απόφαση της ΕΚΤ για αγορές ομολόγων δεν αποκλείεται να κινητοποιήσει και τις άλλες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη να πράξουν κάτι αντίστοιχο
To βαρύ πυροβολικό της αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη, ανακοινώνοντας την έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από τον Μάρτιο του 2014, σχολιάζει η Barclays Capital.
Σε σχετική έκθεσή της, ως πρώτη αντίδραση στις ανακοινώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, η Barclays Capital, χαρακτηρίζει μπαζούκα τις αποφάσεις της ΕΚΤ.
Όπως επισημαίνει, η απόφαση της ΕΚΤ για αγορές κρατικών ομολόγων, αν και αναμενόμενη, θα κατορθώσει να πετύχει τον στόχο για έλεγχο του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Ταυτόχρονα, θα ενισχυθούν οι προοπτικές για ισχυροποίηση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, κυρίως μέσω της αποδυνάμωσης του ευρώ και της ταυτόχρονης βελτίωσης των συνθηκών στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να προειδοποιήσει η Barclays Capital, για να καταστεί βιώσιμη η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, θα απαιτηθούν πρόσθετες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, από την πλευρά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Όπως υποστηρίζει, τέλος, η απόφαση της ΕΚΤ για αγορές ομολόγων δεν αποκλείεται να κινητοποιήσει και τις άλλες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη (Δανία, Σουηδία, ίσως και Μ. Βρετανία), να πράξουν κάτι αντίστοιχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης