Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Γοητεία, χάρισμα και δηλητήριο... ο εκρηκτικός συνδυασμός του Γ. Βαρουφάκη

Marketwatch: Γοητεία, χάρισμα και δηλητήριο... ο εκρηκτικός συνδυασμός του Γ. Βαρουφάκη
Πρόκειται για έναν εκρηκτικό συνδυασμό που δύναται να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα, τόσο για τη γερμανική κυβέρνηση, όσο και για την ΕΚΤ
Γοητεία, χάρισμα και δηλητήριο... είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν, σύμφωνα με το Marketwatch, τον νέο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο, η άρνηση της Ελλάδας να συνεργαστεί με την τρόικα είναι ικανή να αυξήσει τους κινδύνους για το φιλόδοξο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, που ξεκινά τον επόμενο μήνα, Μάρτιο.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο Γ. Βαρουφάκης, συνδυάζει γοητεία, χάρισμα και ένα επιδέξιο ακαδημαϊκό δηλητήριο.
Πρόκειται για έναν εκρηκτικό συνδυασμό που δύναται να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα, τόσο για τη γερμανική κυβέρνηση, όσο και για την ΕΚΤ.
Ο λόγος;
Το γεγονός ότι το 85% με 90% του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 320 δισ. ευρώ, βρίσκεται στην κατοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Το γεγονός αυτό καθεαυτό είναι ικανό να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς για το ίδιο το ευρώ και για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Οι φόβοι αυτοί βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Ευρώπη, προκειμένου να παρουσιάσει την οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, παραμένει κατηγορηματικά αντίθετη με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Οι διακηρύξεις του νέου Έλληνα υπουργού Οικονομικών πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την τρόικα έχουν έναν και μόνο στόχο:
Να απομονωθεί η Γερμανία από την Ευρωζώνη, ακόμη κι αν είναι η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ και ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας.

(πρώτη ενημέρωση 3 Φεβρουαρίου 2015, 07:26)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης