Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ο Τσίπρας αναζητά συμμάχους στην Ευρώπη, αλλά η ζήτηση για τα ελληνικά έντοκα αγγίζει χαμηλά 9ετίας

FT: Ο Τσίπρας αναζητά συμμάχους στην Ευρώπη, αλλά η ζήτηση για τα ελληνικά έντοκα αγγίζει χαμηλά 9ετίας
Tην ίδια στιγμή το βέτο της ΕΚΤ προς την Ελλάδα, στα σχέδια της τελευταίας να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ το όριο έκδοσης βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων
H Eλλάδα πούλησε έντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκειας, με τη ζήτηση να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006, σχολιάζουν με τη σειρά τους και οι Financial Times, αποτιμώντας τη σημερινή δημοπρασία στην οποία προέβη το ελληνικό δημόσιο.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι Financial Times, η σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας προσέλκυσε την πιο αδύναμη ζήτηση από το 2006, στη σκιά της αυξημένης αστάθειας που κυριαρχεί στις αγορές, καθώς ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει επιδοθεί στην αναζήτηση συμμάχων στην Ευρώπη, προκειμένου να λάβει στήριξη για το προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης της Αθήνας.
Tην ίδια στιγμή το βέτο της ΕΚΤ προς την Ελλάδα, στα σχέδια της τελευταίας να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ το όριο έκδοσης βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων, αυξάνει τους κίνδυνους να ξεμείνει από ρευστότητα η χώρα.
Στο μεταξύ, στο 2,75%, από 2,30% στην προηγούμενη, διαμορφώθηκε η απόδοση στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 6 μηνών, ύψους 812 εκατ. ευρώ που διενεργήθηκε σήμερα.
Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,3, από 1,58 φορές στην προηγούμενη, ενώ θεωρείται το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2006.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης