Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BTMU: Αυξάνεται το ρίσκο Grexit – Απειλείται η σταθερότητα της ευρωζώνης

tags :
BTMU: Αυξάνεται το ρίσκο Grexit – Απειλείται η σταθερότητα της ευρωζώνης
Η έλλειψη συμβιβασμού ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενισχύει την ανησυχία των επενδυτών
Για αύξηση του ρίσκου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λόγω έλλειψης συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους, προειδοποιεί η Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.
«Η έλλειψη συμβιβασμού ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενισχύει την ανησυχία των επενδυτών για το ενδεχόμενο αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη|, σχολιάζει ο Lee Hardman, αναλυτής συναλλάγματος στην Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.
Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στο έκτακτο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής το επόμενο διήμερο θα παρακολουθείται στενά, προκειμένου να εντοπιστούν τα όποια σημάδια συμφωνίας.
Πιθανότατα οι επενδυτές να εμφανιστούν νευρικοί σε περίπτωση που δεν καταγραφούν θετικές εξελίξεις.
Όσον αφορά το ευρώ, ο αναλυτής τονίζει ότι μέχρι στιγμής η επίδραση από τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι περιορισμένες, όπως και οι συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης.
Ωστόσο, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα αυξηθεί το ρίσκο για το ευρώ βραχυπρόθεσμα και θα απειληθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη, εκτιμά η Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης