Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθη στην ελληνική κρίση - Εφικτή μια συμφωνία

Economist: Οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθη στην ελληνική κρίση - Εφικτή μια συμφωνία
Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της, γίνεται εμφανές ότι η νέα κυβέρνηση δοκιμάζει και αντλεί διδάγματα για την υπομονή των δανειστών
Tα σφάλματα των Ευρωπαίων απέναντι στον Ελλάδα και στο μείζον θέμα διαχείρισης της ελληνικής κρίσης παρουσιάζει σε νέο δημοσίευμά του ο Economist.
Όπως διαμηνύει το περιοδικό, μπορεί η Ελλάδα να ευθύνεται για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ωστόσο μετά από πέντε χρόνια ελέγχου και επιτήρησης από την τρόικα, δεν είναι τυχαίο το ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι αρκετά από τα δεινά των τελευταίων ετών τους επιβλήθηκαν από τους ξένους.
Ήδη από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της, γίνεται εμφανές ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δοκιμάζει και αντλεί διδάγματα για την υπομονή των δανειστών της Ελλάδας.
Μπορεί οι κίνδυνοι να είναι μεγάλοι, ωστόσο οι περισσότεροι συναινούν ότι στο τέλος του δρόμου θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.
Αυτό που γίνεται αντιληπτό τις τελευταίες ημέρες είναι το εξής:
Πλέον η Ευρώπη εμφανίζεται ενωμένη - ίσως πιο ενωμένη από ποτέ - απέναντι στις ελληνικές αξιώσεις.
Ακόμη και οι χώρες του Νότου και της περιφέρειας - όπως η Ιταλία και η Ισπανία - συντάσσονται με τη γερμανική γραμμή και ζητούν από την Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει να διεκδικεί ελάφρυνση του χρέους της.
Η Ελλάδα συνιστά μεγάλη πηγή ανησυχίας για την Ευρωζώνη, αλλά δεν είναι η μόνη.
Πλήθος χωρών της Ευρωζώνης πρέπει να ανορθώσουν τις οικονομίες τους, να ανακτήσουν μέρος της χαμένης τους ανταγωνιστικότητας και να μειώσουν τα επίπεδα του δημοσίου χρέους τους...
Η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει αδύναμη και η ΕΚΤ απαιτείται να βρίσκεται διαρκώς σε επαγρύπνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης