Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σαρώνουν το μέτωπο, προέλαση παντού – Παραδοχή Ελβετών: Νίκησαν – Η τελική μάχη τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο

Οι Ρώσοι σαρώνουν το μέτωπο, προέλαση παντού – Παραδοχή Ελβετών: Νίκησαν –  Η τελική μάχη τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο
Jacques Baude (Ελβετός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία πέτυχε τον στόχο της στην Ουκρανία, οι Ρώσοι νίκησαν - Η Δύση κάνει λάθος δεν είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί, υποστηρίζει ο Douglas McGregor
(upd33) Πλέον είναι ξεκάθαρο, η ρωσική πολεμική μηχανή αποδεικνύει την ανωτερότητά της, αφού ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επιθετική προέλαση σε 6 βασικές κατευθύνεις, ειδικά σε Kharkiv, Kupyansk, ενώ βρίσκεται κοντά στην κατάληψη της κρίσιμης πόλης Chasiv Yar.
Εν τω μεταξύ, δυτικά της πόλης Avdiivka, ο ρωσικός στρατός σημειώνει την πιο εντυπωσιακή προέλαση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν καταλάβει πάνω από 21 χωριά και πάνω από 20 χιλιόμετρα σε βάθος…
Αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποίησαν όπλα για πρώτη φορά σε στόχο στη Ρωσική Ομοσπονδία εκτός των ορίων που έχουν επιτρέψει ΝΑΤΟ και Δύση.
To δόλιο Ουκρανικό σχέδιο είναι το εξής... θέλουν να προκαλέσουν την Ρωσία... ώστε στο τέλος να εμπλακεί στον πόλεμο το ΝΑΤΟ, ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Ο Ελβετός Συνταγματάρχης Jacques Baude τόνισε ότι η Ρωσία πέτυχε τον στόχο της στην Ουκρανία, ενώ ο αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor, προειδοποίησε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να φτάσουν στο Κίεβο εάν χρειαστεί…
Με βάση τους Βρετανούς οι Ουκρανοί ξέμειναν από Su-24, η Ρωσία κατέστρεψε ολόκληρο τον στόλο των ουκρανικών αεροσκαφών Su-24.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο της SBU, η αποφασιστική μάχη στην Ουκρανία θα γίνει τον Αύγουστο.

Starikov (SBU):  Η τελική μάχη

«Η τελική μάχη, που θα καθορίσει το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, θα μπορούσε να γίνει τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο».
Τάδε έφη ο απόστρατος συνταγματάρχης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Oleg Starikov.
«Στην πραγματικότητα, από στρατιωτική άποψη, η κύρια επιχείρηση, η οποία μπορεί να ονομαστεί στρατηγική επιχείρηση και θα φέρει το τέλος, την τελική μάχη, θα γίνει τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο» είπε σε συνέντευξή του ο Starikov.
Ο Starikov σημείωσε ότι εξάγει συμπεράσματα με βάση τη στρατιωτική κατάσταση στη ζώνη μάχης.
Μετά την αποτυχία της «αντεπίθεσης» που ανακοινώθηκε από τις ουκρανικές αρχές το καλοκαίρι του 2023, το Κίεβο άρχισε να δίνει προσοχή στην ανάπτυξη αμυντικών γραμμών, διαθέτοντας σημαντικά κεφάλαια για αυτούς τους σκοπούς.
Στο πλαίσιο των δυσκολιών να υπάρξει αποτελεσματική επιτάχυνση, οι ουκρανικές αρχές ενέκριναν νόμο για αυστηρότερους κανόνες επιστράτευσης, ελπίζοντας να λύσουν εν μέρει το πρόβλημα της υποστελέχωσης στις μάχιμες μονάδες.
Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει επανειλημμένα παραδεχτεί ότι η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα σε διάφορες περιοχές στη ζώνη μάχης είναι δύσκολη.

Sky News: Ουκρανικά πολεμικά αεροπλάνα χρησιμοποίησαν όπλα για πρώτη φορά σε στόχους στην Ρωσία, στο Belgorod

Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News υποστηρίζει, επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή, ότι αεροσκάφος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποίησε όπλα για πρώτη φορά εναντίον στόχου εντός ρωσικού εδάφους - εκτός των νέων περιοχών της Ρωσίας και της Κριμαίας - στο Belgorod.
Δεν αναφέρεται από ποια απόσταση έγινε η εκτόξευση.
«Αυτά είναι τα πρώτα πυρομαχικά της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που χτύπησαν αεροπορικώς στόχο εντός της Ρωσίας», ανέφερε η πηγή σύμφωνα με το Sky News.
Όπως σημειώνει το τηλεοπτικό κανάλι, δεν είναι σαφές τι είδους πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν και αν μιλάμε για όπλα δυτικής προέλευσης.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του State Department τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία που απειλούν την περιοχή του Kharkiv, αλλά άφησε σε ισχύ την απαγόρευση της χρήσης επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
O επίσημος εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργικού Συμβουλίου, Wolfgang Büchner, επιβεβαίωσε την απόφαση του Βερολίνου να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα σε θέσεις σε ρωσικό έδαφος κοντά στην περιοχή του Kharkiv.
Διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία, ως προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό».
Στις 2 Ιουνίου, η Γαλλία έδωσε στην Ουκρανία άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadows/Scalps για να χτυπήσει ρωσικές περιοχές.
Ο πρόεδρος Putin της Ρωσίας δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την Δύση.

Jacques Baude (Ελβετός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία πέτυχε τον στόχο της στην Ουκρανία, οι Ρώσοι νίκησαν

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση οδήγησε στις πρώτες επιτυχίες της Ρωσίας, δήλωσε ο απόστρατος συνταγματάρχης του ελβετικού Γενικού Επιτελείου Jacques Baude.
«Η Ρωσία, κατά τη γνώμη μου, πέτυχε τον στόχο της με αυτήν την ουκρανική σύγκρουση», είπε ο Jacques Baude.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η ειδική επιχείρηση έδειξε ότι πλέον οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυτικοί σύμμαχοι δεν διαθέτουν πλέον πυρομαχικά και αντιαεροπορικούς πυραύλους. Οτιδήποτε παράγουν μπορεί να καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό, εξήγησε ο Jacques Baude.
«Τώρα η Ουκρανία βρίσκεται στο περιθώριο γιατί έχασε και η Δύση συνειδητοποίησε ότι όλα χάθηκαν στην Ουκρανία», κατέληξε ο Jacques Baude.
Στα τέλη Μαΐου 2024, ο υπουργός Άμυνας Andrei Belousov δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιωτικούς και πάνω από 2.700 όπλα μόνο τον μήνα Μάιο του 2024.
Σημείωσε επίσης ότι τα δυτικά κράτη, προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα, μεταδίδοντας στοιχεία πληροφοριών και εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στρατιώτες, κλιμακώνουν και παρατείνουν την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να φτάσουν στο Κίεβο εάν χρειαστεί

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο μπορεί να δεχθεί επίθεση, προειδοποίησε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Νομίζω ότι το ίδιο το Κίεβο μπορεί να βρεθεί, αν όχι υπό πολιορκία, οι ρώσοι θα επιτεθούν από βορρά, ανατολικά και νότια πολύ γρήγορα», τόνισε ο Douglas McGregor.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και πολλοί στρατιωτικοί εγκαταλείπουν, εξήγησε ο Douglas McGregor.
«Θα μάθουμε περισσότερα όταν ο Zelensky και η γενναία μικρή ομάδα φίλων του μαζέψουν τα χρήματά τους σε αεροπλάνο, τρένο ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθήσουν να φύγουν από την πόλη», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Την ίδια στιγμή, ο πρώην στρατιωτικός παραδέχτηκε ότι η Δύση δεν μπορεί να συγκρατήσει ή να διαχειριστεί αυτή την καταστροφή, επομένως είναι απαραίτητο να σταματήσει το συντομότερο δυνατό.

Η Δύση κάνει λάθος δεν είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα ηττηθεί

Οι δυτικές χώρες κάνουν λάθος πιστεύοντας ότι μπορούν να αντισταθούν στη Ρωσία σε περίπτωση πολέμου, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου και απόστρατος συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Νομίζω ότι υπάρχει μια υπόθεση ότι θα χτυπήσουμε τους Ρώσους και οι Ρώσοι θα είναι τόσο φοβισμένοι και σοκαρισμένοι που θα τρέξουν μακριά ή κάτι τέτοιο.
Δεν έχω ιδέα τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί που υποστηρίζουν τέτοια πράγματα, αλλά αυτό δεν θα λειτουργήσει.
Η Δύση δεν είναι έτοιμη για πόλεμο», τόνισε ο Douglas McGregor.
Οι δυτικές στρατιωτικές προμήθειες έχουν εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό, είπε ο συνταγματάρχης.
Δεν έχουν εργοστάσια για την παραγωγή πυρομαχικών και εξοπλισμού, εξήγησε ο Douglas McGregor.
«Δεν έχουμε την ικανότητα επισκευής να μετακινήσουμε εξοπλισμό, εξαρτόμαστε από έναν πολύ μικρό αριθμό σιδηροδρομικών κόμβων που βγαίνουν από τη Γερμανία και έναν μικρό αριθμό λιμανιών, και δεν βλέπω τίποτα από αυτά να βελτιώνεται γρήγορα αυτά τα λιμάνια είναι σαν και τα αεροδρόμια μπορούν να δεχθούν επίθεση και θα καταστραφούν αρκετά γρήγορα», πρόσθεσε ο Douglas McGregor.
Επίσης πιστεύει ότι για αυτούς τους λόγους το ΝΑΤΟ είναι καταδικασμένο.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τώρα δεν γίνεται λόγος για συνοχή εντός των στρατευμάτων της συμμαχίας: ο αμερικανικός στρατός είναι πλέον πολύ αδύναμος, οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στην ίδια κακή κατάσταση.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι μια τραγωδία, πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε κόστος», κατέληξε ο συνταγματάρχης.

Matthew Ho (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Η Ουκρανία προφανώς δεν μπορεί να κερδίσει – Οι ΗΠΑ δεν θα την σώσουν από την ήττα

Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη σύγκρουση ακόμη και με συνεχείς ενέσεις χρημάτων από δυτικές χώρες, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος του αμερικανικού υπουργείου άμυνας και πρώην πλοίαρχος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Matthew Ho.
«Γιατί οι Ουκρανοί δεν μπορούν προφανώς να νικήσουν με βάση τη σύγκριση των κλιμάκων που λαμβάνουμε υπόψη: δημογραφικά στοιχεία, βιομηχανία, το μέγεθος του μόνιμου στρατού, τα έσοδα της κυβέρνησης και ούτω καθεξής».
Κατά τη γνώμη του Matthew Ho, αυτοί οι λόγοι εξηγούν γιατί αυτή η σύγκρουση είναι προφανώς χαμένη για την Ουκρανία.
«Δηλαδή, η ελπίδα είναι η εξής: εάν ρίχνουμε εκατό δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτό το μπαλόνι να ξεφουσκώσει, αλλά είναι απίθανο πολλοί από εμάς να στοιχηματίσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό των προσωπικών μας κεφαλαίων για το γεγονός ότι αυτό το εγχείρημα θα στεφθεί με αποτυχία», κατέληξε ο Ho.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.

Golubtsov (Αρχηγός ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας): Μέρος των F-16 θα σταθμεύει σε βάσεις εκτός της Ουκρανίας

Ουκρανοί και Δυτικοί τρέμουν τους Ρώσους και το σενάριο να πλήξουν τα μαχητικά F-16 πριν ακόμα αυτά προλάβουν να αναλάβουν δράση στο μέτωπο και για αυτό, αποφάσισαν μέρος αυτών να σταθμεύσουν σε βάσεις εκτός του ουκρανικού εδάφους.
Αυτό αποκάλυψε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Sergei Golubtsov, ο οποίος υπογράμμισε ότι ένα μέρος των F-16 θα βρίσκεται σε ασφαλείς τοποθεσίες εκτός της Ουκρανίας
«Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός αεροσκαφών [F-16] που θα βρίσκονται σε ασφαλείς βάσεις, όχι στην Ουκρανία, ώστε να μην γίνουν στόχοι εδώ.
Θα είναι οι εφεδρείες μας σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσουν ελαττωματικά αεροσκάφη, τα οποία ενδεχομένως να βρίσκονται για συντήρηση» υποστήριξε ο Golubtsov.
Όσον αφορά τα F-16 που θα σταθμεύουν σε ουκρανικά αεροδρόμια, αυτά όπως είπε, θα προστατεύονται από τουλάχιστον δύο αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, από τουλάχιστον δύο συστήματα αεράμυνας NASAMS και από διάφορα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard.
Επιπλέον, είπε πως η εκπαίδευση των πιλότων F-16 περιορίζεται από τον αριθμό των θέσεων εκπαίδευσης στις βάσεις, καθώς και από την ανάγκη εκμάθησης αγγλικών.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος του έτους, ο Golubtsov αναμένει ότι η Ουκρανία θα έχει μόνο τρία με έξι F-16, έτοιμα για επιχειρησιακή δράση.
«Μπορεί και περισσότερα», είπε ο Golubtsov.

Νόμιμος στόχος

Πάντως ο Ρώσος βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Andrei Kartapolov υποστήριξε ότι τόσο τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 όσο και τα στρατιωτικά αεροδρόμια εκτός της Ουκρανίας θα είναι ένας νόμιμος στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, εφόσον τα μαχητικά από αυτές τις βάσεις συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειερήσεις κατά του ρωσικού στρατού.

Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Οι απώλειες των Ουκρανών ξεπερνούν τις 500.000 – Τεράστια δημογραφική κρίση

Πάνω από 500.000 είναι οι «ανεπανόρθωτες» απώλειες των Ουκρανών εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία υποστηρίζει ο πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός, Mykola Azarov, ο οποίος προειδοποιεί για την τεράστια δημογραφική κρίση που περιμένει την Ουκρανία τα επόμενα χρόνια.
«Οι ανεπανόρθωτες απώλειες της Ουκρανίας στο μέτωπο έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ανθρώπους.
Το σημείο της μη επιστροφής είναι το 1 εκατομμύριο.
Αυτός ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος όσο μερικοί πιστεύουν.
Μετά από αυτόν τον αριθμό θα είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς να ανακάμψουν» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram o Azarov, επισημαίνοντας ότι ήδη καταγράφονται οι αρνητικές συνέπειες της ένοπλης σύρραξης για την επόμενη γενιά Ουκρανών.
«Την περίοδο 2021 – 2023 ο ρυθμός γεννήσεων μειώθηκε σχεδόν στο μισό.
Όλο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει ώστε την περίοδο 2035 – 2037 το ποσοστό των ηλικιών κάτω των 18 ετών να είναι 12% με 15% σε σχέση με το 25% που ήταν το 1993» υπογράμμισε ο Azarov, τονίζοντας ότι αυτό συνεπάγεται τη γέννηση ακόμα λιγότερων παιδιών.
Σύμφωνα με τον Azarov, ένα ακόμα πρόβλημα για την Ουκρανία είναι η μαζική μετανάστευση Ουκρανών γυναικών ηλικίας 18 έως 34 ετών στο εξωτερικό.
«Όσο περισσότερο συνεχίζεται η σύγκρουση, τόσο ισχυρότερο θα είναι το δημογραφικό κενό στην Ουκρανία» τόνισε ο Azarov.

Asia Times: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστρέφουν εύκολα τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Η Ρωσία έχει μάθει να καταστρέφει εύκολα τα άρματα μάχης Abrams, γράφει η Asia Times.
«Οι Ρώσοι ανακάλυψαν ότι το Abrams μπορεί να καταστραφεί από drones, ειδικά το Lancet, ή να καταστραφεί από νάρκες, είναι ευάλωτο σε αντιαρματικά όπλα, όπως το ρωσικό Kornet.
Σημειώνεται ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε μια σειρά από προβλήματα για το σύγχρονο Abrams.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν μερικά από τα αμερικανικά άρματα μάχης, υποστηρίζει η Asia Times.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται ότι τις ημέρες με υγρασία τα ηλεκτρονικά του άρματος αποτυγχάνουν, εμποδίζοντάς το να χρησιμοποιηθεί σε μάχη, αναφέρει η Asia Times.
Κάθε Abrams κοστίζει περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια.
«Το πολύ βαρύ τανκ είναι επίσης περιορισμένο στις δυνατότητες εφαρμογής του, καθώς το βάρος του και η έλλειψη ευελιξίας το καθιστούν δύσκολο στην διέλευση στενών γεφυρών και δρόμων σε πόλεις», τόνισε η Asia Times.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μέσα σε μια εβδομάδα, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου νίκησαν τους σχηματισμούς των 9 σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του «Κέντρου» ανήλθαν σε περίπου 2.690 στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων Abrams, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, μεταξύ των οποίων δύο Bradley, 21 οχήματα, 62 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και ένα Όχημα μάχης HIMARS MLRS.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Μεγάλη ρωσική προέλαση στο Chasiv Yar – Τέλος τα Ουκρανικά Su-24

O Ρωσικός στρατός έκανε μια σημαντική προέλαση στην πόλη Chasiv Yar στο Donetsk, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Στο κεντρικό τμήμα και στο ανατολικό μέτωπο του Chasiv Yar, οι Ρώσοι έκαναν μια σημαντική προέλαση», ισχυρίζεται.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, ακόμη και ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν τις επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή «χωρίς κανένα σημάδι αντίστασης από την Ουκρανία».
Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η νότια ομάδα είχε βελτιώσει την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και νίκησε τις 24η, 30η, 41η, 93η, 115η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία καθώς και την 5η Ταξιαρχία επίθεσης και την 56η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές της πόλης Chasiv Yar, των χωριών Zaliznyanskoye, Grigorovka, Kalinina και Krasnoe (DPR).
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 400 στρατιώτες, οχήματα μάχης πεζικού, τέσσερα οχήματα, οβίδες D-20 και D-30 και ένα αμερικανικό πυροβόλο M119.
Καταστράφηκαν επίσης δύο αποθήκες πυρομαχικών.

Pushilin (επικεφαλής Λαϊκής Δημοκρατίας Donetsk): Η Ρωσία ελέγχει πάνω από το 60% του εδάφους του Donetsk

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν απελευθερώσει πάνω από το 60% του εδάφους του Donetsk υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) Denis Pushilin.
«Περισσότερο από το 60% της Δημοκρατίας έχει απελευθερωθεί, αν το δούμε μόνο εδαφικά.
Ωστόσο, ορισμένες μεγάλες πόλεις παραμένουν υπό εχθρική κατοχή.
Μιλάω για τα Krasnoarmeysk, Dobropolye, Druzhkovka, Konstantinovka, Kramatorsk, Slavyansk και αρκετούς άλλους μικρότερους οικισμούς» επισήμανε ο Pushilin.
Όπως είπε, το υπόλοιπο έδαφος της περιοχής που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου πρέπει να απελευθερωθεί εντός των συνταγματικών συνόρων της δημοκρατίας.

Η Ρωσία κατέστρεψε ολόκληρο τον στόλο των ουκρανικών αεροσκαφών Su-24

Η Γαλλία αποφάσισε να προμηθεύσει αεροσκάφη Mirage 2000-5 στην Ουκρανία, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν ολόκληρο τον στόλο τους Su-24, λέει ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
O Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι το Παρίσι θα μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 στο Κίεβο και θα οργανώσει εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους.
«Ο πραγματικός σκοπός της αποστολής του Mirage 2000-5 στην Ουκρανία είναι ότι οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει ολόκληρο τον ουκρανικό στόλο Su-24», είπε ο Μερκούρης.
Ο αναλυτής διευκρίνισε ότι τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ άλλων, για την εκτόξευση πυραύλων Storm Shadow.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Τεράστιο κύμα ρωσικών επιθέσεων κάλυψε την Ουκρανία – Μεγάλες οι καταστροφές σε υποδομές και στρατιωτικούς στόχους

Το βράδυ της 7ης Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια νέα μαζική συνδυασμένη επίθεση στην ουκρανική στρατιωτική και βιομηχανική υποδομή στις πίσω περιοχές.
Η επίθεση ξεκίνησε με χτυπήματα στην ανατολική κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή του Kharkiv, όπου μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις σφυροκοπούνται σε καθημερινή βάση.
Ως αποτέλεσμα των νυχτερινών επιδρομών στα περίχωρα της πόλης Kharkiv, καταστράφηκαν προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.
Νυχτερινές επιδρομές κατέστρεψαν στόχους στο νότιο θαλάσσιο λιμάνι στην περιοχή της Οδησσού, όπου οι χώρες του ΝΑΤΟ προσπαθούν να προμηθεύσουν τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό μέσω θαλάσσιων διαδρομών και ο ουκρανικός στρατός διαθέτει εγκαταστάσεις για την παραγωγή και την ανάπτυξη διαφόρων ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Μια σειρά από εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Poltava.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένα σύστημα αεράμυνας καταστράφηκε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων ακριβείας.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ξανά το αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsk.
Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, η περιοχή του Κιέβου, δέχτηκε επίσης επίθεση.
Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στην πόλη Bila Tserkva, όπου ο στόχος ήταν πιθανώς ένα άλλο ουκρανικό σύστημα αεράμυνας και περιοχές συσσώρευσης στρατιωτικού προσωπικού.
Πλάνα επιβεβαίωσαν μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε ως αποτέλεσμα ρωσικής επίθεσης πιθανώς σε μια εγκατάσταση βιομηχανικής υποδομής στην περιοχή του Κιέβου.
Τα αποτελέσματα των ρωσικών επιδρομών διαψεύδουν ένα ακόμη ψέμα του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την υποτιθέμενη αναχαίτιση όλων των ρωσικών drones και πυραύλων.
Η βραδιά ήταν γεμάτη όχι μόνο για τους ουκρανούς στρατιωτικούς αλλά και για τους συναδέλφους τους στην Πολωνία.
Η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας ανέφερε ξανά ότι πολωνικά μαχητικά, καθώς και αεροσκάφη των εταίρων τους στο ΝΑΤΟ, αναγκάστηκαν να απογειωθούν για περιπολία στις συνοριακές περιοχές.
Η Πολωνία διαμαρτυρήθηκε ότι η δράση εκείνη τη νύχτα ήταν πυκνή και ολόκληρο το σύστημα αεράμυνας της χώρας ήταν σε επιφυλακή παρακολουθώντας τον εναέριο χώρο.
Από την άλλη πλευρά, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε ένα ακόμη τεράστιο κύμα επιθέσεων με drone στις ρωσικές πίσω περιοχές.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την αναχαίτιση τουλάχιστον 29 ουκρανικών UAV στις δυτικές και νότιες περιοχές καθώς και πάνω από την Κριμαία.
Το πρωί, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις, μεταξύ άλλων σε κατοικημένες περιοχές σε ρωσικές πόλεις.
Ένας πύραυλος Neptune καταστράφηκε καθοδόν προς το Belgorod.
Τουλάχιστον τρεις ακόμη πύραυλοι καταστράφηκαν κοντά στο Rostov.
Η πόλη του Luhansk δέχτηκε επίσης πυραυλική επίθεση. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες πολίτες τραυματίστηκαν σε ένα κατεστραμμένο πολυώροφο κτίριο.
Ο αριθμός των θυμάτων των ουκρανικών τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστικές εγκαταστάσεις συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι Ουκρανοί χτύπησαν με αμερικανικά όπλα το Belgorod – Οι ΗΠΑ επιτρέπουν χτυπήματα μόνο στο 16% των εδαφών της Ρωσίας

Η περιορισμένη αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης Biden που επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να χτυπήσει ορισμένους ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους σε μια μικρή περιοχή εντός της ρωσικής επικράτειας, μείωσε το μέγεθος του επίγειου καταφυγίου της Ρωσίας μόνο κατά 16%.
Η πολιτική των ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρεί τουλάχιστον το 84% του επίγειου καταφυγίου της Ρωσίας - έδαφος εντός της εμβέλειας του ουκρανικού ATACMS.
Η πολιτική των ΗΠΑ που περιορίζει τη χρήση από την Ουκρανία όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ έχει ουσιαστικά δημιουργήσει ένα τεράστιο καταφύγιο για την Ρωσία αλλά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν επιτρέπεται να χτυπούν με όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ - τα οποία η Ρωσία εκμεταλλεύεται για να θωρακίσει τις μάχιμές της δυνάμεις, διοίκηση και υπηρεσίες ελέγχου, επιμελητείας.
Η πολιτική των ΗΠΑ εξακολουθεί να προστατεύει τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρησιακών οπισθίων και βαθέων οπισθίων περιοχών της Ρωσίας και η πολιτική των ΗΠΑ απαγορεύει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί το ATACMS οπουδήποτε στη Ρωσία.
Υποθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να χτυπήσουν όλους τους νόμιμους ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους σε εμβέλεια της Ουκρανίας HIMARS χρησιμοποιώντας GMLRS στις περιφέρειες Belgorod, Kursk και Bryansk.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν άδεια να το κάνουν.
Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι περιέγραψαν την ικανότητα της Ουκρανίας να χτυπήσει στη Ρωσία με το GMLRS μόνο σε ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα «που έχουν αναπτυχθεί ακριβώς πέρα από τα ουκρανικά σύνορα», υποδηλώνοντας ότι η Ουκρανία δεν έχει το δικαίωμα να χτυπήσει ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους περαιτέρω στο πίσω μέρος ή σε άλλες περιοχές στις περιφέρειες Kursk και Bryansk που βρίσκονται ακόμη στην εμβέλεια του GMLRS.

Η ρωσική φρουρά έχει καταστρέψει περισσότερα από 100 ουκρανικά UAV το 2024

Προσωπικό της Ρωσικής Φρουράς της Κεντρικής Περιφέρειας έχει καταστρέψει περισσότερα από 100 ουκρανικά UAV το 2024.
Αυτό ανέφερε στο TASS η υπηρεσία Τύπου της Κεντρικής Περιφέρειας της Ρωσικής Φρουράς.
«Στο πλαίσιο ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 18 άτομα ύποπτα για διάπραξη εγκλημάτων
Καταστράφηκαν περισσότερα από 100 drones των Ενόπλων Δυνάμεων» μεταφέρθηκε από τις αρμόδιες αρχές.
SanctuaryAfterPolicyChange.png

SanctuaryBeforePolicyChange.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_9_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_9_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_9_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_9_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης