Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Independent: Αδιέξοδες οι συζητήσεις Ελλάδας - Ευρωζώνης – Απογοητευτική η εξέλιξη

Independent: Αδιέξοδες οι συζητήσεις Ελλάδας - Ευρωζώνης – Απογοητευτική η εξέλιξη
Αν και δεν αναμενόταν μια συμφωνία, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν ούτε σε ένα κοινό ανακοινωθέν
Το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι χθεσινές συνομιλίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα επισημαίνει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Independent, τονίζοντας ότι αν και δεν αναμενόταν μια συμφωνία, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν ούτε σε ένα κοινό ανακοινωθέν για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνεται, το πλήρες αδιέξοδο μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί για κάποιους αναλυτές δείγμα ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι περισσότερο του αναμενόμενου εκτεταμένες.
Παράλληλα, τονίζεται ότι η μη υπογραφή ενός κοινού ανακοινωθέντος οφείλεται περισσότερο στη διαφωνία της ελληνικής πλευράς ως προς τη φρασεολογία, ήτοι διαφώνησε με τη λέξη «επέκταση» του παρόντος προγράμματος.
Πρόκειται για μια απογοητευτική εξέλιξη, όπως σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής της KBC Securities, Mathiaw van der Jeugt, όχι επειδή απέτυχαν να συμφωνήσουν, αλλά διότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια μικρή βάση πάνω στην οποία θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν τις επόμενες ημέρες στον δρόμο προς τη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Από την άλλη, οι αγορές φοβούνται ότι η αποτυχία εξεύρεσης μιας συμφωνίας σύντομα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας και μια άτακτη έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, με πιθανούς ευρύτερους κλυδωνισμούς στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης