Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ θέλουν επειγόντως λύση για την Ελλάδα - Déjà vu η ελληνική κρίση

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ θέλουν επειγόντως λύση για την Ελλάδα - Déjà vu η ελληνική κρίση
Η κατάσταση θυμίζει το ίδιο σενάριο, απλά με κάποια διαφορετικούς ηθοποιούς αυτή τη φορά
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και η ομάδα του μπορεί να βιώσουν ένα déjà vu από την ελληνική κρίση.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το 2010 και πάλι το 2012, ο Obama και οι ανώτατοι αξιωματούχοι του δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους για τον κίνδυνο διάσπασης της Ευρωζώνης, επηρεάζοντας αρνητικά την ήδη αδύναμη παγκόσμια οικονομία.
Έχουν ζητήσει τη λήψη μέτρων από τους Ευρωπαίους ηγέτες, προτρέποντας τους να κινηθούν επιθετικά για να αποτρέψουν ενδεχόμενη χρεοκοπία και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
Η κατάσταση θυμίζει το ίδιο σενάριο, απλά με κάποια διαφορετικούς ηθοποιούς αυτή τη φορά.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, κορυφαίος αξιωματούχος του Obama άσκησε τις τελευταίες ημέρες σημαντική πίεση στην Ελλάδα και τους πιστωτές της με στόχο να διευθετήσει την αντιπαράθεση μεταξύ τους.
Η αμερικανική ηγεσία ζητά μια συμβιβαστική λύση από όλες τις πλευρές, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι ίδιοι οι αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την ελληνική κρίση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ύφεση στην Ευρωζώνη για τρίτη φορά από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση.
Έτσι, οι ίδιοι ανησυχούν ανησυχούν ότι εάν η νομισματική ένωση διαλυόταν, θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερους κραδασμούς σε όλη την παγκόσμια οικονομία.
Σε ερώτηση της Wall Street Journal εάν οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν η Ελλάδα εξέλθει της Ευρωζώνης, ο ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών είπε "είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί ένας εποικοδομητικός τρόπος ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα.
"Εάν οι συνομιλίες καταρρεύσουν... η Ελλάδα θα βιώσει τα οικονομικά αποτελέσματα άμεσα, καθώς θα αυξηθεί η αβεβαιότητα", δήλωσε ο αξιωματούχος.
Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα διαφανούν και στην παγκόσμια οικονομία.
Αλλά η αδύναμη οικονομία της Ευρώπης είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις οικονομικές αναταράξεις.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν αναφέρει ότι η ελληνική κρίση είναι ένας από τους βασικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές της περιοχής, έτσι και οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης πιέζουν για μια γρήγορη λύση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης