Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Zeit: Ο Τσίπρας τερματίζει την ταπείνωση - Η Ελλάδα ανακτά την ακεραιότητά της

Die Zeit: Ο Τσίπρας τερματίζει την ταπείνωση - Η Ελλάδα ανακτά την ακεραιότητά της
εν θα υπάρξουν νέα δραστικά μέτρα λιτότητας"
Ένα διαφορετικού ύφους δημοσίευμα για την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit».
Παρά τον κυκεώνα αρνητικών δημοσιευμάτων, η «Die Zeit» τηρεί σαφείς αποστάσεις, σημειώνοντας πως «ο Τσίπρας τερματίζει την ταπείνωση».
«Η χώρα δεν σώθηκε, αλλά ανακτά ένα κομμάτι της ακεραιότηάς της. Το νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα είναι προ πάντων δικό της» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το γερμανικό δημοσίευμα.
«Η πιο σημαντική επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα: δεν θα υπάρξουν νέα δραστικά μέτρα λιτότητας» σημειώνεται εν συνεχεία, αν και η Die Zeit διευκρινίζει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να σπαταλήσει χρήματα για κοινωνικά προγράμματα.
«Η νέα κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει ειδικά τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Σε αυτό όλοι οι προκάτοχοί του έχουν (εσκεμμένα) αποτύχει» εξηγεί το δημοσίευμα.
«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε τώρα να διώξει την τρόικα από τη χώρα, όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές. Αλλά πέτυχε έναν καλό συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ» συμπληρώνει.
«Ο Τσίπρας μαζί με τις άλλες ευρωχώρες μπορούν να επεξεργαστούν ένα σκεπτικό με το οποίο η χώρα του μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης