Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Franklin Templeton: H Eλλάδα θα μείνει στο ευρώ - Εφικτός o συμβιβασμός με τους δανειστές

Franklin Templeton: H Eλλάδα θα μείνει στο ευρώ - Εφικτός o συμβιβασμός με τους δανειστές
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Mικρός αλλά σημαντικός είναι ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα ειδική ανάλυση της Franklin Templeton.
Όπως αναφέρει ο Philippe Brugere-Trelat, διευθυντικό στέλεχος της Franklin Templeton και συντάκτης της εν λόγω ανάλυσης, υπάρχει πάντα η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο κίνδυνος είναι μικρός, αλλά πραγματικός.
Όμως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν όλοι είναι η εξής αλήθεια: Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή ώστε να ωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και ψηφοφόρων επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Yπό το πρίσμα αυτό - και παρά το μέγεθος της αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών - η χώρα θα καταλήξει σε συμβιβασμό με τους εταίρους της, για τη μελλοντική χρηματοδότησή της, γεγονός που θα διασφαλίσει και τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη.
"Ένας συμβιβασμός δεν θα ικανοποιήσει καμία από τις δύο πλευρές, ούτε την Ελλάδα, ούτε τους δανειστές της.
Όμως σίγουρα ένας συμβιβασμός θα διατηρήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ", σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο Philippe Brugere -Trelat.
"Mέσω της επίτευξης αυτού του συμβιβασμού, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη σωστή θέση, σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες των Ευρωπαίων.
Η σωστή θέση της Ελλάδας είναι χαμηλά στις ευρωπαϊκές προτεραιότητες, όχι ψηλά", διαμηνύει επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης