Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εuroxx: Σύσταση οverweight και τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ για την Πειραιώς - Εκπέμπει SOS για τα NPLs

Εuroxx: Σύσταση οverweight και τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ για την Πειραιώς - Εκπέμπει SOS για τα NPLs
H Πειραιώς εξακολουθεί να παρουσιάζει τα υψηλότερα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών
Σύσταση οverweight και τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ δίδει για τη μετοχή της Τραπέζης Πειραιώς η Euroxx, σε νέα έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Piraeus Bank - Q4'14 Results Comment: Positive Asset Quality Trends, Yet Q4 Only Partly Affected by Current Turmoil".
Αποτιμώντας τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε για το 2014 η Πειραιώς, η χρηματιστηριακή εκφράζει έντονες ανησυχίες για το ότι η τράπεζα εξακολουθεί να παρουσιάζει τα υψηλότερα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, ζημιές ύψους 1,97 δισ. ευρώ εμφάνισε για το 2014 η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω εξυγίανσης και προβλέψεων.
Στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 332 εκατ. ευρώ, ενώ για το σύνολο της χρήσης 2014 οι ζημιές ανήλθαν στα 1,97 δισ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια της Tραπέζης Πειραιώς ανέρχονται στα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ ο δείκτης Common Equity Tier-1 διαμορφώνεται στο 11,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης