Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση βοηθούμενο από τις ξένες αγορές – Το βλέμμα στον πληθωρισμό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση βοηθούμενο από τις ξένες αγορές – Το βλέμμα στον πληθωρισμό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στις 15:30 ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο. Όλη η αγορά περιμένει αυτά τα στοιχεία. Στο 3,6% η εκτίμηση (ετήσιος) από 3,8% τον προηγούμενο μήνα. Με άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά ήπια. Εμείς μετά από δύο μέρες δικαιολογημένης διόρθωσης, θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε. Το ξεκίνημα είναι ανοδικό με τις τράπεζες να ξεχωρίζουν καθώς αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα.

MSCI: Δεν είχαμε αλλαγές στη μεγάλη κατηγορία. Στον Small Cap εντάχθηκαν Αεροδρόμιο Αθηνών και Optima Bank. Οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά το κλείσιμο της 31ης Μαΐου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Alpha Bank, η Eurobank και η HelleniQ Energy. Για τα ΕΛΠΕ η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη 165 εκατ. ευρώ, η Eurobank Equities 172 εκατ. ευρώ και η Oprima Bank προσαρμοσμένα 177 εκατ. ευρώ και δημοσιευμένα 193 εκατ. ευρώ. Για την Alpha Bank οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγω για επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη 188 εκατ. ευρώ. Η Euroxx περιμένει 190 εκατ. ευρώ και η Optima Bank 189,4 εκατ. ευρώ. Για τη Eurobank η Euroxx περιμένει 320 εκατ. ευρώ, η Eurobank Equities 320 εκατ. ευρώ επίσης και η Optima Bank 368,5 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένο επίπεδο και 297,2 εκατ. ευρώ σε δημοσιευμένο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζουν Alpha Bank με άνοδο 1,05% και Eurobank με άνοδο 0,74%.

ΔΕΗ: Με άνοδο 0,88% και ίσως να έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με άλλα βαριά χαρτιά.

LAVIPHARM: Εδώ και μερικές συνεδριάσεις ξεχωρίζει από τις μικρές. Σήμερα με μεγάλο όγκο 100 χιλ. τεμάχια άνοιξε με άνοδο 4,13% και στα 0,9320 ευρώ. Κάπως μεγάλος ο όγκος για τη μετοχή.

EPSILON NET: Όσο παρακολουθείς μαθαίνεις! Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στα τόσα χρόνια που παρακολουθούμε την αγορά. Βγήκε η TeamSystem και ανακοίνωσε πως απέκτησε το 0,57% των μετοχών στα 12 ευρώ κατά τις προηγούμενες μέρες και σκοπό έχει να τις πουλήσει στο σχήμα που υπέβαλε δημόσια πρόταση. Μάλιστα αναφέρει πως «η επένδυσή μας διενεργήθηκε για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς». Φοβεροί επιχειρηματικοί σκοποί να αγοράζεις και να πουλάς στην ίδια τιμή μέσα σε λίγες μέρες, εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο.

Πολλά τα ερωτήματα όπως: Πώς αγόραζε με ανώτατη τιμή τα 12 ευρώ όταν υπήρχε η εντολή δημόσιας πρότασης, γιατί αγόραζε στα 12 ευρώ, αφού θα πουλήσει εκεί άρα θα έχει ζημιά το ύψος των προμηθειών; Η εταιρεία μάλλον είναι ιταλική, δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο και έχει τζίρο πάνω από 850 εκατ. ευρώ.

AVAX: Σύμφωνα με την Piraeus Securities η διοίκηση ανέφερε πως ο τζίρος από την κατασκευαστική δραστηριότητα το 2024 αναμένεται να αυξηθεί κατά διψήφιο ποσοστό (428 εκατ. ευρώ το 2023) καθώς επιταχύνεται η κατασκευή μεγάλων έργων. Το ανεκτέλεστο έχει καλό περιθώριο και η διοίκηση περιμένει το EBITDA να αυξηθεί στα 50-60 εκατ. ευρώ μεσοπρόθεσμα με ένα περιθώριο 8-9% από 6,2% το 2023. Ρίσκο υπάρχει λόγω έλλειψης προσωπικού με την εταιρεία να προσπαθεί να φέρει ξένους εργάτες. Στα επόμενα 5 χρόνια από τις παραχωρήσεις περιμένει μερίσματα 200 εκατ. ευρώ με το 40% να προέρχεται από την Αττική Οδό έως το 2027. Ο στόχος για τακτικό μέρισμα είναι 0,07 ευρώ (για τη χρήση 2023 θα δώσει 0,03 ευρώ). Με καλή άνοδο άνοιξε η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης