Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο 50%-60% αυξάνει τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδος η UBS στο βασικό σενάριο

tags :
Στο 50%-60% αυξάνει τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδος η UBS στο βασικό σενάριο
Η απόλυτη στιγμή της κρίσης θα έλθει στο μέσον του 2015
Στο 50-60% αυξάνει τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδος η UBS, εντάσσοντας το ενδεχόμενο πλέον αυτό στο βασικό της σενάριο.
Οικονομολόγοι της UBS προειδοποιούν ότι οι ελληνικοί κίνδυνοι θα αυξηθούν τον Απρίλιο, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας και των διεθνών εταίρων για το μέλλον του προγράμματος διάσωσης, δείχνουν έλλειψη προόδου.
«Αν και η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να παρουσιάσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, αναμένουμε οι διαπραγματεύσεις να είναι παρατεταμένες, και δεδομένων των σημαντικών υποχρεώσεων για εξυπηρέτηση χρέους στις επόμενες εβδομάδες, θεωρούμε ότι το κλίμα στην αγορά μπορεί να μετατραπεί πολύ πιο νευρικό τον Απρίλιο», αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους επενδυτές της η UBS.
Οι αναλυτές της UBS προειδοποιούν την ίδια στιγμή ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εκροές καταθέσεων από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.
Παρότι όμως και ο Απρίλιος φαίνεται δύσκολος, η UBS αναφέρει ότι «η απόλυτη στιγμή της κρίσης θα έλθει στο μέσον του 2015, πριν από τις μεγάλες αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».
Το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων:






Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης