Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marketwatch: Επενδύστε στα Χρηματιστήρια Ελλάδας και Ευρώπης - Το παράδειγμα του ιπποδρόμου

tags :
Marketwatch: Επενδύστε στα Χρηματιστήρια Ελλάδας και Ευρώπης - Το παράδειγμα του ιπποδρόμου
Καλύτερα να επενδύσεις σε ένα αουτσάιντερ, παρά σε ένα φαβορί που θα έρθει δεύτερο σύμφωνα με το Marketwatch
Να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αλλά και στα άλλα χρηματιστήρια της Ευρώπης καλεί τους επενδυτές ο Mebane Faber, με άρθρο του στο Marketwatch.
«Η επένδυση στις ελληνικές μετοχές δεν στηρίζεται στην ελπίδα ότι η οικονομία θα αποδώσει καλύτερα σε σχέση με τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη όπως οι ΗΠΑ», σχολιάζει το δημοσίευμα.
Αντ΄ αυτού, ο λόγος για τον οποίο μπορεί να θελήσετε να στοιχηματίσετε στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη αγορά του ευρωπαϊκού Νότου, στηρίζεται στην πολύ ασφαλέστερη εκτίμηση ότι θα αποδώσουν καλύτερα από ότι προβλέπουν τώρα οι επενδυτές.
Δεν πρόκειται για μια απλή εικασία, δεδομένου ότι οι προσδοκίες της αγοράς βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο που θα μπορούσατε να φανταστείτε.
Πράγματι, ενδεχομένως να βγάλετε πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα με αυτό τον τρόπο από ότι εάν επενδύατε σε χώρες για τις οποίες οι επενδυτές έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες – όπως οι ΗΠΑ», τονίζει το Marketwatch.
O Faber συγκρίνει τις επενδύσεις με μια κούρσα ιπποδρομίας.
«Φανταστείτε μια κούρσα ιπποδρομίας που παρέχει τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις σε δέκα άλογα που τρέχουν.
Ένα από αυτά θεωρείται το φαβορί και ένα άλλο εκτιμάται ευρέως ότι θα βγει τελευταίο. Φανταστείτε ακόμη ότι το φαβορί βγαίνει τελικά δεύτερο και πως το λιγότερο δημοφιλές άλογο βγαίνει τελικά έβδομο.
Σε μία τέτοια περίπτωση, είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πιθανότερο είναι πως θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα εάν έχετε στοιχηματίσει στο άλογο που βγήκε έβδομο παρά στο φαβορί που βγήκε δεύτερο», εξηγεί το δημοσίευμα.

Τα οφέλη του να πηγαίνεις «κόντρα στο ρεύμα»




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης