Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Η Ελλάδα οδεύει στην καταστροφή - Ορατό το δίλημμα: Θα πληρωθεί το ΔΝΤ ή μισθοί και συντάξεις;

Economist: Η Ελλάδα οδεύει στην καταστροφή - Ορατό το δίλημμα: Θα πληρωθεί το ΔΝΤ ή μισθοί και συντάξεις;
Οι πολιτικές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ολοένα και αυξάνονται - Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται
Για τον κίνδυνο πιστωτικού κραχ στην Ελλάδα προειδοποιεί σε νέο δημοσίευμά του ο Economist, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, είναι ήδη γνωστό πως η Ελλάδα αναζητά μέσα από διάφορες κινήσεις απελπισίας κεφάλαια προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.
Το περιοδικό σχολιάζει το δημοσίευμα των Financial Times πως η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα στο ΔΝΤ για αναβολή στις πληρωμές των δόσεων, κάνοντας ειδική μνεία στις πληροφορίες που θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει αρνηθεί.
Η Ελλάδα μοιάζει να οδηγείται ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή, καθώς οι Ευρωπαίοι χαμηλώνουν επικίνδυνα τον πήχη των προσδοκιών για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Η Ελλάδα ωστόσο προσδοκά σε συμφωνία στο Εurogroup, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης 7,2 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα όμως δεν έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο, σε ό,τι αφορά την κατάρτιση της λίστας μεταρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές.
Στο μεταξύ, οι πολιτικές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ολοένα και αυξάνονται.
Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται.
Η κυβέρνηση ίσως να αναγκαστεί να επιλέξει: είτε να πληρώσει τους δανειστές, είτε να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης