Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Προαναγγέλλει υποβάθμιση του country ceiling της Ελλάδας λόγω αβεβαιότητας - Κίνδυνος επιβολής capital controls

Moody's: Προαναγγέλλει υποβάθμιση του country ceiling της Ελλάδας λόγω αβεβαιότητας - Κίνδυνος επιβολής capital controls
Εάν επιβληθούν capital controls, θα ακολουθήσει μακρά και παρατεταμένη περίοδος αυξημένης αβεβαιότητας
Με υποβάθμιση απειλεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Μοody's τις αξιολογήσεις επτά σειρών ελληνικών τιτλοποιημένων δανείων (RMBS) και τίτλων που συνδέονται με στοιχεία ενεργητικού (ABS).
Ειδικότερα, ο οίκος αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς παρακολούθησης, με ορατό το ενδεχόμενο υποβάθμισης (review for downgrade τις αξιολογήσεις επτά σειρών ελληνικών τιτλοποιημένων δανείων (RMBS) και τίτλων που συνδέονται με στοιχεία ενεργητικού (ABS), καθώς επίσης και τις αξιολογήσεις δύο προγραμμάτων καλυμμένων ομολόγων.
Οι σημερινές κινήσεις αντανακλούν την αυξημένη πιθανότητα να υποβαθμιστεί το country ceiling της Ελλάδας, λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που επικρατεί αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αλλά και λόγω του αρνητικού αντίκτυπου της αβεβαιότητας αυτής στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Η Moody's θεωρεί αυξημένο και τον κίνδυνο επιβολής περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες (capital controls).
O κίνδυνος για επιβολή capital controls ήταν αυτός που οδήγησε τη Moody's στην απόφαση να υποβαθμίσει την αξιολόγηση του ορίου των τραπεζικών καταθέσεων της Ελλάδας (Greece's bank deposit ceiling), σε Caa1, από Βa3 προηγουμένως, στις 6 Μαρτίου 2015.
Εάν επιβληθούν capital controls, θα ακολουθήσει μακρά και παρατεταμένη περίοδος αυξημένης αβεβαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης