Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα - Δεν θυμίζει σε τίποτα την κρίση του 2012

MarketWatch: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα - Δεν θυμίζει σε τίποτα την κρίση του 2012
Καθησυχαστικό το MarketWatch σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ πιο ανώδυνη από την κρίση που βίωσε η χώρα το 2012, διατυπώνει σε άρθρο του το MarketWatch.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο, μπορεί να έχουν αναζωπυρωθεί τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή για το ενδεχόμενο μίας ελληνικής χρεοκοπίας, ωστόσο η οικονομία απέχει πολύ από τα επίπεδα του 2012.
Σύμφωνα με το MarketWatch oι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονεται πια σε πολύ καλύτερη θέση προεκιμένου να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα.
Οι τράπεζες είναι ισχυρότερες και υπάρχουν δίκτυα ασφαλείας που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.
Ειδικότερα σημειώνει ότι παρότι οι αποδόσεις των 10-ετών ομολόγων έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή του έτους ξεπερνώντας το 13% για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012.
Ωστόσο τον Μάρτιο του 2012 η απόδοση του ελληνικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο επιβλητικό ποσοστό του 37,5%.





Παράλληλα επισημαίνεται ότι το 2012 η νευρικότητα σχετικά με τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας «εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά» στις υπόλοιπες ευάλωτες ευρωπαϊκές οικονομίες.
Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου εκτινάχθηκε πάνω από 16%.
«Τότε όλοι οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις ενός Grexit» σημειώνεται, προσθέτοντας ότι από τότε, έχει περιοριστεί αισθητά η άμεση σχέση μεταξύ του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης