Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβάθμισε σε B3 την αξιολόγηση του OTE από Ba3, λόγω Ελλάδας - Aρνητικό outlook

tags :
Moody's: Υποβάθμισε σε B3 την αξιολόγηση του OTE από Ba3, λόγω Ελλάδας - Aρνητικό outlook
H υποβάθμιση του ΟΤΕ αναδεικνύει τις πιέσεις που δέχεται ο οργανισμός, λόγω των στενών δεσμών που έχει με την ελληνική οικονομία και ελληνική αγορά
Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης του OTE σε Β3, από Ba3 προηγουμένως, προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's. Αρνητικό το outlook.
H υποβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ είναι αποτέλεσμα της απόφασης του οίκου να υποβαθμίσει σε Caa2, από Caa1 προηγουμένως, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνει στη σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε ο οίκος, παρά το γεγονός ότι ο ΟΤΕ προχώρησε στη λήψη σημαντικών μέτρων με στόχο τη θωράκισή του - και την απομάκρυνσή του - από τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ελληνική οικονομία, είναι γεγονός ότι ο ΟΤΕ είναι μια ελληνική εταιρεία, με το 70% των εσόδων του να προκύπτει από την ελληνική αγορά.
Για τον λόγο αυτό, η υποβάθμιση του ΟΤΕ αναδεικνύει τις πιέσεις που δέχεται ο οργανισμός, λόγω των στενών δεσμών που έχει με την ελληνική οικονομία και ελληνική αγορά.
Όπως προεοιδοποιεί η Moody's, εάν το περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας επιδεινωθεί περαιτέρω, είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω επιδείνωσης των προοπτικών του ΟΤΕ, σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Ο ΟΤΕ παραμένει ευάλωτος στις εξελίξεις που αφορούν στην ελληνική αγορά, ωστόσο έχει επιδείξει μιας μορφής ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου - μιας περιόδου που διακατέχεται από έντονο οικονομικό στρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης