Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Απίθανη μια συμφωνία με την Ελλάδα στις 11 Μαΐου – Θα διατηρηθεί η νευρικότητα στις αγορές

Deutsche Bank: Απίθανη μια συμφωνία με την Ελλάδα στις 11 Μαΐου – Θα διατηρηθεί η νευρικότητα στις αγορές
Η γερμανική τράπεζα επισημαίνει την αύξηση της ρευστότητας κατά 2 δισ. μέσω του ELA από την ΕΚΤ
Απίθανη εκτιμά μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών στο Eurogroup της Δευτέρας, 11 Μαΐου, η Deutsche Bank.
Σε σημερινό σημείωμά της, η γερμανική τράπεζα επισημαίνει την αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ του ορίου της ρευστότητας του ELA για την Ελλάδα που αποφάσισε χθες, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με το συνολικό ποσό να αυξάνεται στα 78,9 δισ. ευρώ από τα 76,9 δισ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.
Όπως σημειώνει, η ΕΚΤ απέφυγε να προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά το haircut (κούρεμα) στις εγγυήσεις που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες, αλλά αντιθέτως αποφάσισε να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα και το Eurogroup προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση.
Παράλληλα, η Deutsche Bank αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος υποβάθμισε τις όποιες ελπίδες για μια συμφωνία τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι ναι μεν σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ υπάρχει μερική πρόοδος, ωστόσο πρόσθεσε ακόμη παραμένουν πολλά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης, στα οποία πρέπει να υπάρξει περισσότερη εμβάθυνση, με περισσότερες λεπτομέρειες, «οπότε δεν θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα».
Τα σχόλια αυτά, σημειώνει η γερμανική τράπεζα, είναι παρόμοια με εκείνα του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι μια συμφωνία τη Δευτέρα είναι απίθανη, κάτι που θα πρέπει να διατηρήσει την νευρικότητα στις αγορές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης